Un supercomputer a prezis finalul în lupta pentru titlu din Premier League. City sau Arsenal: cine ia titlul

Ioan Valentin Oprea 04.04.2023, 12:29
Un supercomputer a prezis finalul în lupta pentru titlu din Premier League. City sau Arsenal: cine ia titlul

Arsenal e tot mai aproape de a câştiga din nou titlul în Aglia, după o aşteptare de nu mai puţin de douăzeci de ani. Cu nouă etape înainte de finalul campionatului, „tunarii” au un avantaj de opt puncte în faţa principalei urmăritoare, Manchester City. „Cetăţenii” au însă un joc mai puţin disputat.

Chiar dacă a prezis că se va mai încurca până la sfârşitul sezonului, supercomputer-ul Betsie a dat-o pe Arsenal drept viitoare campioană în Premier League. Soft-ul crede că „tunarii” vor lua faţa lui Manchester City, cu trei puncte.

Newcastle şi Man. United prind Champions League

Potrivit estimărilor realizate de supercomputer-ul Betsie, pe ultima treaptă a podiumului se va clasa Newscastle. Poziţia a patra, ultima ce duce în Champions League, va fi acontată de Manchester United, ocupanta, pentru moment, a locului al cincilea.

Tottenham şi Liverpool ratează, conform acestor predicţii, calificarea în Liga Campionilor. Tottenham va încheia sezonul doar pe locul al cincilea şi va prinde Europa League.

Wolverhampton, prima deasupra liniei

În ceea ce priveşte lupta pentru salvarea de la retrogradare, supercomputer-ul Betsie prezice că „lanterna roşie” Southampton are deja soarta pecetluită. Alături de „sfinţii” de la Southampton, vor retrograda în Champioship Everton şi Nothingam Forest. Wolverhampton va fi prima deasupra linie şi va juca în anul competiţional următor tot în Premier League.

Sursa foto: sportsnet.ca

Urmăriți Playsport.ro și pe