Declarație-șoc a lui Guardiola, după victoria uriașă cu Arsenal: ”Tactica mea a fost oribilă!”. Cum a întors miraculos situația în repriza a doua

Catinca Giosanu 16.02.2023, 21:46
Declarație-șoc a lui Guardiola, după victoria uriașă cu Arsenal: ”Tactica mea a fost oribilă!”. Cum a întors miraculos situația în repriza a doua

Pep Guardiola, managerul lui Manchester City, a făcut o declarație neașteptată după victoria uriașă cu Arsenal. Partida desfășurată pe Emirates Stadium s-a terminat cu scorul de 3-1 în favoarea ”cetățenilor”, însă oficialul nu a fost mulțumit de felul în care a arătat echipa în prima repriză.

Declarație-șoc a lui Guardiola, după succesul cu Arsenal

Pep Guardiola a admis faptul că nu a luat cele mai bune decizii în prima parte a meciului. Oficialul a recunoscut că a avut o tactică nepotrivită la începutul jocului, dar e bucuros că a acționat la timp şi „cetăţenii” și-au îmbunătățit jocul după ce au revenit de la vestiar.

Tactica mea oribilă a fost de vină pentru ce s-a întâmplat în prima repriză. Am încercat ceva nou şi a ieşit groaznic.”, a evidențiat Pep Guardiola, conform The Guardian.

”Arsenal a fost mult mai prezentă în joc în prima repriză”

Antrenorul spaniol în vârstă de 52 de ani a mai spus că unicul responsabil pentru faptul că gruparea pe care o pregătește nu a jucat ceea ce trebuia în prima parte a meciului cu Arsenal. El a încercat să folosească din nou sistemul 3-2-4-1, dar nu a obținut rezultatele așteptate.

La pauză, staff-ul tehnic al campioanei l-a înlocuit pe Mahrez cu Akanji, trecându-se la un sistem 4-3-3, iar echipa a arătat mult mai bine. Cetățenii au fost capabili să întoarcă situația în favoarea lor și au reușit să își adjudece victoria.

Golurile au fost marcate de Kevin De Bruyne (minutul 24), Jack Grealish (minutul 72), Erling Braut Haaland (minutul 82) și Bukayo Saka (minutul 42).

În a doua parte, am arătat mai mult a echipa care ne dorim să fim. Am avut controlul, după ce în prima parte ne-am chinuit să îl deţinem. Arsenal a fost mult mai prezentă în joc în prima repriză, a avut posesia, apoi lucrurile s-au schimbat.”, a mai spus tehnicianul spaniol, conform ziarului din Regatul Unit al Marii Britanii.

Manchester City ocupă în acest moment locul 1, cu 51 de puncte după 23 de meciuri jucate, în timp ce echipa antrenată de Mikel Arteta se poziționează pe al doilea loc, cu 51 de puncte acumulate.

Urmăriți Playsport.ro și pe