Un titular din meciul cu Grecia, făcut praf de Cornel Dinu. “Nu înțeleg de ce a jucat”

Ștefănescu Dragoș 28.03.2022, 12:11
Un titular din meciul cu Grecia, făcut praf de Cornel Dinu. “Nu înțeleg de ce a jucat”

România a pierdut într-o manieră lamentabilă partida amicală cu Grecia, scor 0-1. După debutul nefast pe banca echipei naționale, Edi Iordănescu a primit o serie de critici. Nici jucătorii nu au scăpat de tirada de acuze venite de la oamenii de fotbal din România. Legendarul Cornel Dinu nu l-a iertat pe unul dintre titularii echipei lui Edi Iordănescu. ”Procurorul” l-a desființat pe Mihai Bordeianu, a cărui prezență în primul ”11” nu și-o poate explica.

Cornel Dinu, atac dur la un titular din naționala României. ”Procurorul” l-a desființat pe Bordeianu

Edi Iordănescu a debutat cu stângul pe banca echipei naționale a României. ”Tricolorii” au pierdut lamentabil amicalul de pe teren propriu cu Grecia, scor 0-1. Echipa noastră a arătat multă naivitate în joc, irosind foarte multe mingi și nereușind să pună presiune pe adversar. Jocul slab al naționalei a produs un val de cirtici din partea oamenilor din fotbalul autohton.

Legendarul Cornel Dinu nu a putut sta deoparte și a lansat o serie de critici la adresa jucătorilor echipei naționale a României. Principalul vizat de ”procuror” a fost Mihai Bordeianu. Fotbalistul lui CFR Cluj a fost titular în meciul cu Grecia dar a avut o evoluție ștearsă.

Nu-mi închipui de ce a jucat Bordeianu în această echipă naţională de la început. Pentru că nici măcar nu-mi aduce aminte de un celebru cântec românesc, plin de trăiri naţionale. Mă refer la ”hai, bordei, bordei”, a declarat Cornel Dinu, pentru Orange Sport.

Tactica lui Edi Iordănescu nu a fost cea mai inspirată

Cornel Dinu nu a fost mulțumit nici de prestația fotbaliștilor ofensivi de bandă folosiți de Edi Iordănescu din primul minut, respectiv Alexandru Maxim și Alexandru Mitriță. El i-a comparat pe aceștia cu „niște trotinete”, în vreme ce Ivan, Tănase și Octavian Popescu au fost în viziunea sa „jucători cu motoare”.

Grecii nu ne-au făcut daruri. Noi avem relaţii foarte bune, am cunoscut familiile importante care au condus în Grecia. Oricum am lua-o, deşi nu au fabrici, industrii, au turism, lămăi, vapoare şi au ceva în plus care nouă ne lipseşte.

Se descurcă în orice situaţie. O echipă greşit începută, o inspiraţie pe care nu i-am atribuit-o lui Edi. Îi doresc inspiraţie! Se scrie numele său cu W, mai britanic, dar el este mai mult un Edi de la noi.

Au intrat jucătorii care, după părerea mea, trebuia să joace de la început. Tănase în locul lui Puşcaş, nu ştiu de ce l-au selecţionat pe Puşcaş! N-a contat sub nicio formă, nu a contat şi Maxim, Mitriţă. Sunt mult mai descurcăreţi decât noi. Nu îmi închipui de ce a jucat Bordeianu în această seară!

Edi Iordănescu a înlocuit nişte trotinete, cu jucători cu motoare, care au capacitate. Tănase, Ivan, Popescu trebuiau să joace de la început”, a spus Cornel Dinu potrivit Telekom Sport.