Unde era ministrul Eduard Novak în timp ce David Popovici câștiga al doilea titlu mondial la Budapesta

Giosanu Catinca / 23.06.2022, 10:11
Unde era ministrul Eduard Novak în timp ce David Popovici câștiga al doilea titlu mondial la Budapesta

David Popovici a cucerit două medalii de aur la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta (100 și 200 m liber). Ministrul Eduard Novak nu l-a putut susține pe înotătorul român. Politicianul și-a dorit cu ardoare să îi fie alături sportivului, însă haosul din aeroporturi i-a dat peste cap planurile.

Reacția ministrului Eduard Novak după ce David Popovici a devenit dublu campion mondial

Ministrul sportului, Eduard Novak, avea de gând să meargă la Budapesta pentru a-l susține pe David Popovici în seara în care puștiul a evoluat în finala probei de 100 m liber. Politicianul nu a mai putut pleca din cauza haosului creat pe aeroporturi.

Traficul aerian a fost puternic perturbat din cauza lipsei personalului. Mai multe curse au fost anulate, printre care și zborul său spre Budapesta. Însă ministrul a găsit o altă cale de a urmări marea finală.

”O țară întreagă trebuie să îl primească la aeroport”

Ministrul Novak a privit actul final la tv. Mare i-a fost bucuria când a văzut că sportivul antrenat de Adrian Rădulescu a câștigat a doua medalie de aur la Campionatul Mondial de natație.

Ministrul sportului a explodat de bucurie și i-a transmis un mesaj pe măsură noului campion.

Din păcate, zborul de la ora 17:00 a fost anulat și nu am putut să ajung la Budapesta pentru a vedea competiția. Am așteptat până în ultimul moment să pot să merg. Asta este, trebuie să mă adaptez situației.

Bravo, bravo David! Cum se spune, extraordinar. Vă dați seama cu cine ne luptăm noi, în ce condiții? Două medalii de aur, o țară întreagă trebuie să îl primească la aeroport. Eu voi fi acolo, veniți și voi alături de noi. Campionul nostru a câștigat”, a transmis ministrul Sportului, Eduard Novak, printr-un mesaj postat pe contul său oficial de Facebook.

Finala probei de 100 metri liber, de la Campionatul Mondial de Natație, a fost transmisă de TVR1, respectiv TVR INFO.