Unul dintre preferații lui Gigi Becali, considerat veriga slabă din defensiva FCSB: „E prea contondent, nu știe să joace când n-are mingea”

Robert Zanfir 05.10.2022, 22:39
Unul dintre preferații lui Gigi Becali, considerat veriga slabă din defensiva FCSB: „E prea contondent, nu știe să joace când n-are mingea”

Bogdan Stelea (54 de ani) nu crede în Joyskim Dawa (26 de ani). Fostul portar al naționalei spune că fundașul transferat de Gigi Becali de la FC Botoșani își periclitează propria echipă din prea multă agresivitate.

Cine ești tu, Joyskim Dawa? La FCSB se toarnă un nou serial, cu Gigi Becali în rol de regizor. Toată lumea avertizează asupra carențelor din jocul fundașului, Gigi Becali nu și pace! Spune că jucătorul adus de la Botoșani va fi un pariu câștigător. Până acum, camerunezul l-a infirmat: a gafat în mai multe rânduri.

Preferatul lui Gigi Becali, Joyskim Dawa, considerat veriga slabă din defensiva FCSB

Bogdan Stelea crede că sunt jucători în lotul FCSB care nu s-au acomodat cu pretențiile clubului. Fostul portar din Ghencea are și exemple.

„Nu știu câți și-au dat seama ce înseamnă FCSB. Octavian Popescu știe, Miculescu încă nu știe, Rusu, la fel, Oaidă știe, Crețu știe. Dawa joacă la fel de când a venit. E un fundaș central care riscă mult prea mult.

E prea contondent, nu are răbdare, nu știe să joace în momentul în care nu are mingea, părerea mea. E mult prea agresiv”, a declarat Bogdan Stelea la Digi Sport.

La FCSB nu e vorba de patron, se vrea performanță, e competiție pe post extraordinară. Acolo ori ești bun, ori nu ești. Dawa e cel mai bun fundaș din România. Dacă intră în apele lui, n-ai ce să-i faci. O să vedeți. Sper să prindă două-trei meciuri bune și să nu cumva să aibă vreo chiflă, iar după să-l vedem pe bancă. Dacă l-am văzut pe bancă, e terminat,
Valeriu Iftime, patron FC Botoșani.

Dawa revine cu Silkeborg

Dawa este în lotul lui Nicolae Dică, pentru meciul din Danemarca. FCSB va juca pe terenul lui Silkeborg fără 8 dintre titulari, lăsați acasă de staff-ul tehnic. Camerunezul va reveni, cel mai probabil, ca titular, după ce cu FC Argeș a lipsit din lot.

Un alt jucător care va primi șansa lui va fi Marco Dulca. Florin Bratu crede că fundașii centrali sunt vulnerabili tocmai din cauza slăbiciunilor din linia de mijloc. Partida din Conference League va fi ocazia perfectă pentru revanșa celor de pe bancă de rezerve.

„FCSB are probleme, de fapt, la mijloc. Au dispărut mijlocașii aceia centrali, gen Bourceanu și Pintilii. Toate acțiunile au fost pe fundașii centrali și este greu. Edjouma și Olaru nu au profil defensiv. Mie îmi place de Dulca, e un număr 6 puternic, agresiv. Nu-i cere să dribleze, nu e calitatea lui.

E harnic, îți dublează foarte bine, îți închide zona. Mi se pare că i s-a pus prea repede o etichetă. Nea Gigi, bagă-l să joace că are calitate! Am încredere în el că are calitate. E un jucător tânăr care nu te trădează. Storci tricoul de pe el! FCSB are nevoie de un astfel de jucător”, a spus Bratu.

Silkeborg – FCSB este programat joi, de la 19:45. Meciul, care contează pentru runda a treia din grupele Conference League, poate fi urmărit și în format Live Text pe Playsport.