Uraganul Marius Șumudică s-a dezlănțuit în direct după anunțul transferului lui Cristiano Ronaldo: „La cămile se joacă fotbal”

Olteanu Ștefan 06.12.2022, 12:57
Uraganul Marius Șumudică s-a dezlănțuit în direct după anunțul transferului lui Cristiano Ronaldo: „La cămile se joacă fotbal”

Marius Șumudică a comentat în stilul caracteristic anunțul făcut de presa din Spania, potrivit căruia transferul lui Cristino Ronaldo la Al Nassr, în Arabia Saudită, s-a materializat. Ronaldo îi va fi rival antrenorului român, care se află pe banca lui Al-Raed.

Marius Șumudică, nerăbdător să se duelze cu Cristiano Ronaldo! Cum a comentat transferul portughezului la Al Nassr

Marius Șumudică antrenează în prima ligă a Arabiei Saudite din primăvara acestui an, iar în perioada următoare s-ar putea duela cu Cristiano Ronaldo, despre care s-a scris că a bătut palma cu noua sa echipă, Al Nassr.

Șumudică a pregătit-o pe Al-Shabab în intervalul martie – iunie 2022, iar din iulie se află pe banca lui Al-Raed. Actuala grupare a românului are parte de un sezon dificil, după primele opt etape fiind pe locul 11 în clasament, cu doar 9 puncte.

Al-Raed a încasat trei eșecuri consecutive înainte de întreruperea campionatului, iar misiunea lui Șumudică de a termina pe un loc fruntaș nu este deloc una ușoară.

Marius Șumudică spune că echipele de top din prima ligă au bugete uriașe, iar per total, valoarea campionatului este una ridicată. Iar posibila venire a lui Ronaldo la Al Nassr nu va face decât să confirme acest lucru, susține Marius Șumudică. Al Nassr, formația despre care Marca a scris, marți, că a bătut palma cu Ronaldo, ocupă poziția a doua în clasament.

„Bine că nu-l ia acum, da! Ar trebui întrebați oamenii ăia care tot vorbesc că antrenează românii pe la cămile. Să vedem acum. Ronaldo unde vine? Majoritatea, când se duce un antrenor străin și are succes în Arabia Saudită sau în Golf, în general, toată lumea: „Aaaa, la cămile, la cămile!”. La cămile se joacă fotbal!

Forța financiară a cluburilor de aici este ceva de nedescris. Când un club din Saudia vrea să ia un jucător, ia un jucător! Sau un antrenor, nu se pune problema”, a declarat Marius Șumudică, pentru Sport.ro.

„Transferul lui este un impact”

Cristiano Ronaldo ar urma să semneze o înțelegere valabilă pentru două sezoane și jumatate, care îi va aduce în conturi nu mai puțin de 200.000.000 de euro. Suma uriașă nu va fi reprezentată exclusiv de salariul lui Ronaldo, ci va încadra și anumite bonusuri. Portughezul ar urma să își cedeze o parte din drepturile de imagine, potrivit unei dezvăluiri făcute recent de jurnalistul italian Fabrizio Romano.

Chiar și așa, mutarea se anunță a fi una spectaculoasă și extrem de importantă pentru imaginea fotbalului din Arabia Saudită:

„Transferul lui este un impact. Un impact extraordinar pentru această zonă, pentru fotbalul de aici. În momentul în care iei un jucător precum Cristiano Ronaldo… Dacă Cristiano Ronaldo își va da acordul și va ajunge la Al Nassr este un impact mare pentru această zonă”, a mai declarat Marius Șumudică, potrivit sursei citate.

Al Nassr, viitoarea echipă a lui Ronaldo, dispune de cel mai valoros lot din Arabia Saudită. Potrivit Transfermarkt, lotul lui Al Nassr e evaluat la 59.1 milioane de euro.

De asemenea, doi dintre cei mai valoroși jucători ai campionatului din Arabia Saudită evoluează la Al Nassr.

  • Talisca, 28 de ani, mijlocaș din Brazilia – 14.000.000 de euro
  • Gonzalo Martinez, 29 de ani, mijlocaș din Argentina – 9.000.000 de euro
Urmăriți Playsport.ro și pe