Urmează zile grele pentru Lionel Messi la Paris. Gestul făcut de fanii Franței într-un bar de microbiști

Gabriel-Alexandru Ioniță 20.12.2022, 21:41
Urmează zile grele pentru Lionel Messi la Paris. Gestul făcut de fanii Franței într-un bar de microbiști

Sunt șanse mari ca Lionel Messi să aibă parte de o primire foarte ostilă când va reveni în Franța, după ce Argentina a învins naționala „cocoșului galic” în finala Cupei Mondiale din Qatar. Fanii fotbalului din Hexagon și-au manifestat deja furia față de starul lui Paris Saint-Germain, care a fost cel mai bun jucător al naționalei lui Lionel Scaloni în ultimul act al turneului final.

Lionel Messi, luat serios în colimator de fanii din Franța

Lionel Messi a marcat o „dublă” în cele 120 de minute de joc. De asemenea, a înscris și la „loteria” loviturilor de departajare. Argentina a câștigat în cele din urmă râvnitul trofeu, fapt care, în mod evident, a generat o mare tristețe în Franța, care a ratat șansa de a-și apăra cupa cucerită în 2018, în Rusia.

Francezii pasionați de fotbal, poate în afara celor care țin cu PSG, s-au îndreptat împotriva lui Messi, considerat principalul „vinovat” pentru deznodământul din finala Cupei Mondiale din Qatar. Și au acționat ca atare. De exemplu, proprietarii unui restaurant din Franța au pus la intrare, în loc de preș, un tricou al lui Lionel Messi, chiar de la PSG. Mai mult, oamenii care intrau în localul respectiv erau îndemnați să-și șteargă picioarele pe acel tricou cu un mesaj extrem de clar.

„Nu uitați să vă ștergeți pe picioare când intrați”, era mesajul scris la intrarea în restaurantul respectiv.

Așadar, este de așteptat ca Lionel Messi să fie huiduit serios pe stadioanele din Franța, când se vor relua competițiile interne din această țară. Va fi interesant de văzut cum se vor raporta fanii lui PSG la această situație.

Starul argentinian și-a condus echipa magistral către succesul din Qatar

Lionel Messi a fost desemnat cel mai bun fotbalist de la Cupa Mondială. Căpitanul naționalei Argentinei a marcat nu mai puțin de 7 goluri la turneul final din Qatar, în 7 meciuri jucate. El a fost totuși depășit la acest capitol de colegul său de la PSG, Kylian Mbappe, care a înscris de 8 ori. Pe de altă parte, Messi a oferit și trei pase decisive de gol. În plus, el a devenit primul fotbalist din istorie care a marcat măcar un gol în toate fazele unei Cupe Mondiale, grupe, optimi, sferturi, semifinale și finală, la aceeași ediție.

Urmăriți Playsport.ro și pe