Uruguay, eliminată de la Mondiale în urma unei faze controversate. Luis Suarez și compania, la un pas să îl bată pe arbitru. Ce s-a întâmplat. FOTO

Robert Zanfir 02.12.2022, 20:57

Uruguay a trecut cu 2-0 de Ghana, dar părăsește Campionatul Mondial, după ce Coreea de Sud a câștigat partida cu Portugalia. Sud-americanii și-au vărsat nervii pe arbitrul Daniel Siebert, pe care l-au acuzat că nu a acordat o lovitură de la 11 metri.

O nouă dramă la Campionatul Mondial din Qatar. Uruguay a trecut de Ghana, dar va pleca acasă în urma unui scenariu greu de prevăzut. Coreea de Sud a dat lovitura în minutul 91 și i-a obligat pe sud-americani să mai marcheze un gol, pentru a face diferența la golaveraj. Deși arbitrul a indicat 8 minute de prelungire, sud-americanii nu reușit și al treilea gol. Totuși, situația ar fi stat altfel, dacă „centralul” ar fi indicat lovitură de la 11 metri în urma unei faze cruciale.

Luis Suarez și compania, la un pas să îl bată pe arbitru

Luis Surez și-a făcut din plin datoria. A participat la ambele goluri ale Uruguay-ului și a fost schimbat în minutul 66. Minutele de final au modificat total starea de spirit a starului. Fostul atacant al Barcelonei a izbucnit în plâns după golul prin care Coreea de Sud i-a trimis acasă pe sud-americani.

Pulsul starului s-a ridicat la cote periculoase, după ce colegii au sărit asupra arbitrului Daniel Sibert. L-au acuzat pe acesta că nu a indicat lovitură de la 11 metri la o fază din minutul 58.

Dar ce s-a întâmplat? Darwin Nunez a fost acroșat de Daniel Amartey, într-o fază petrecută în interiorul careului. Atacantul lui Liverpool a căzut, incomodat, iar sud-americanii au cerut penalty. Centralul Daniel Sibert a fost chemat să revadă fază la monitorul VAR, dar a decis sălase jocul liber.

Faza controversată care a declanșat furia uruguayenilor

Neamțul a justificat decizia prin faptul că fundașul lui Leicester a atins mingea cu vârful ghetei, înainte de a-l atinge și pe adversarul direct.

La final, sud-americanii au sărit la arbitru, căruia i-au reproșat agresiv decizia din minutul 58. Unul dintre cei avertizați a fost Edinson Cavani.

Olanda – SUA, Argentina – Australia, Franța – Polonia, Anglia – Senegal, Japonia – Croația, Maroc – Spania sunt optimile de finală deja stabilite.

Portugalia va juca în faza eliminatorie cu locul 1 din Grupa G, iar Coreea de Sud va întâlni poziția a doua din aceeași grupă.

ECHIPELE DE START:

Ghana: Ati Zigi – Seidu, Amartey, Salisu, Baba – Partey, Abdul Samed – Kudus, Andre Ayew, Jordan Ayew – Williams
Rezerve: Afriyie, Aidoo, Bukari, Danlad, Djiku, Fatawu, Kyereh, Lamptey, Mensah, Nurudeen, Odoi, Owusu, Semenyo, Soeah, Sulemana
Selecționer: Otto Addo

Uruguay: Rochet – Guillermo, Gimenez, Coates, Olivera – Bentancur – de Arrascaeta, Valverde – Pellestri, Suarez, Nunez
Rezerve: Caceres, Canobbio, Cavani, de la Cruz, Godin, Gomez, Muslera, Rodriguez, Sosa, Torreira, Torres, Ugarte, Vecino, Vina
Selecționer: Diego Alonso

Urmăriți Playsport.ro și pe