Ușă deschisă pentru Mihai Stoichiță la un club din Liga a II a: „Este un specialist excelent și un bun cunoscător al fotbalului românesc”

Dragos Stefanescu 13.10.2022, 15:35
Ușă deschisă pentru Mihai Stoichiță la un club din Liga a II a: „Este un specialist excelent și un bun cunoscător al fotbalului românesc”

Scaunul lui Mihai Stoichiță se clatină serios după rezultatele dezastruoase obținute de naționala României în Liga Națiunilor. Directorul tehnic al FRF ar putea fi demis după cinci ani de la instalare. Stoichiță nu va rămâne însă fără angajament prea mult timp. Clubul Csikszereda a emis un comunicat oficial prin care își exprimă aprecierea pentru Stoichiță și nu exclude o viitoare colaborare cu acesta.

Mihai Stoichiță ar putea ajunge la Csikszereda dacă este demis de Răzvan Burleanu

Mihai Stoichiță este unul dintre cei mai importanți oameni din cadrul FRF. El este directorul tehnic al forului încă din anul 2017.

Rezultatele dezastruoase obținute de naționala României în Liga Națiunilor au produs multă tensiune în cadrul FRF. Se pare că principalul vizat de nemulțumirea lui Răzvan Burleanu este chiar Mihai Stoichiță. În ultima perioadă s-a tot vorbit despre o eventuală plecare a lui Stoichiță din cadrul FRF. Dacă va fi demis de Burleanu, Stoichiță nu va sta pe bară deloc. Potrivit liga2.prosport.ro, el este așteptat cu brațele deschise la clubul Csikszereda, cu al cărui finanțator, Szondy Zoltan, are o relație foarte apropiată. Directorul tehnic al FRF a fost prezent de nenumărate ori în tribune la meciurile echipei de Liga a 2-a.

Comunicatul clubului FK Csikszereda. ”Uşa noastră este întotdeauna deschisă pentru el”

Clubul din Miercurea Ciuc a emis chiar un comunicat oficial pentru a lămuri speculațiile apărute în presă pe seama unei eventuale veniri a lui Stoichiță la Csicszereda.

În presa românească a apărut zvonul potrivit căruia domnul Mihai Stoichiţă va lucra în viitorul apropiat la FK Csíkszereda. De obicei nu ne pronunţăm în legătură cu zvonurile, în acest caz însă, având în vedere că am fost abordaţi de mai multe organe de presă în mai multe rânduri, punem punct prin următorul comunicat:

Domnul Mihai Stoichiţă este nu doar un specialist excelent, un bun cunoscător al fotbalului autohton, ci printre altele şi prietenul nostru şi al meu personal şi ale cărui sfaturi legate de activitatea clubului şi al academiei noastre le-am urmat de mai multe ori.

Având în vedere cele de mai sus este evident: pentru dumnealui uşa noastră este întotdeauna deschisă, însă după cunoştinţele noastre domnul Mihai Stoichiţă este directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal”, se arată în comunicatul semnat de Szondy Zoltan, preşedinte la Csikszereda.

Mihai Stoichiță, declarații uluitoare după retrogradarea României în grupa C din Liga Națiunilor. ”N-am pierdut nicio poziție”

Naționala României a reușit o victorie concludentă în fața Bosniei, scor 4-1, în Liga Națiunilor. Totuși, acest succes nu a putut împiedica dezastrul sportiv pentru ”tricolori”, care au retrogradat în grupa C valorică a competiției.

În mod surprinzător, Mihai Stoichiță nu a părut afectat de acest eșec lamentabil al României. Mai mult, directorul tehnic al FRF a subliniat că Liga Națiunilor este o competiție importantă dar care nu are o finalitate concretă. Stoichiță consideră că cel mai important aspect este că poziția naționalei României pentru tragerile la sorți ale Euro 2024 nu a fost afectată.

Am ajuns în Liga C a unei competiții pe care o respect, dar care nu te duce nicăieri. Te duce la un baraj, dar noi n-am profitat niciodată până acum. Nu e bine ce s-a întâmplat, mi-ar fi plăcut să jucăm cu echipe mai puternice, dar asta este.

Bine că suntem la tragerea la sorți pentru calificări, n-am pierdut nicio poziție. E bine că am lăsat impresia asta la sfârșit. Ne-am bucurat că n-am mai văzut de multe ori două meciuri consecutive în care să demonstrăm că putem să jucăm foarte bine”, a declarat Mihai Stoichiță, conform Sport Total FM.

Urmăriți Playsport.ro și pe