Va fi inaugurat un nou stadion de cinci stele în România. Anunțul este oficial, meciul va avea loc pe 10 decembrie

George Drafta 17.11.2022, 17:12
Va fi inaugurat un nou stadion de cinci stele în România. Anunțul este oficial, meciul va avea loc pe 10 decembrie

După un exil de mai bine de doi ani, Hermannstadt se întoarce acasă. Formaţia sibiană va putea evolua pe noua arenă din oraş pe 10 decembrie.

Lucrările începute în septembrie 2020 au fost finalizate, însă prima partidă care se va disputa pe noul stadion nu va fi restanţa cu CFR Cluj. Ci meciul împotriva Farului. Anunţul a fost făcut prin intermediul unei reţele de socializare de către oficialii clubului de pe malurile Cibinului.

”Este oficial! Meciul de (re)inaugurare al Stadionului Municipal Sibiu va fi disputat pe 10 decembrie vs Farul Constanța, liderul din Superliga! Revenim cu detalii despre eveniment, abonamente & bilete”, sunt cuvintele pe care fanii lui Hermannstadt le aşteptau de luni bune.

Momentul inaugurării se potriveşte de minune cu cel fast prin care trece echipa sibiană. Trupa lui Marius Măldărăanu este revelaţia actualului sezon. Ardelenii fiind pe poziţia a cincea după disputarea a 18 runde din sezonul regular. Arena ridicată în Parcul Sub Arini va avea o capacitate de 12.363 de locuri. Iar complexul va fi multi funcţional, urmând a fi dotat cu o sală pentru atletism şi una pentru box.

Partida dintre Hermannstadt şi Farul este programată în runda a 20-a a sezonului intern şi ar trebui să se dispute în intervalul 9-12 decembrie.

Aşa arată arena ardelenilor înaintea debutului lucrărilor de modernizare
Aşa arată arena ardelenilor înaintea debutului lucrărilor de modernizare

A 6-a arenă la capitolul costuri

Arena sibiană se alătură astfel pe o listă a stadioanelor modernizate în ultima perioadă. În 2022 a mai fost inagurat noul Giuleşti. Şi este aproape gata şi Municipalul din Târgovişte, a cărui dare în folosinţă a tot fost amânată. Stadionul sibian a costat în total 28,5 milioane de euro, cu 4,5 milioane de euro mai mult decât au fost estimate costurile iniţiale.

La un raport al preţului plătit pentru fiecare loc din stadion, bijuteria din Ardeal ocupă poziţia a 6-a, în clasamentul noilor arene ridicate în acest secol la noi în ţară. Arcul de Triumf, Arena Naţională şi Steaua au fost cele mai costisitoare din acest punct de vedere.

Arena modernizată a lui FC Hermannstadt are o istorie de aproape 100 de ani. Prima construcţie a unui stadion de fotbal pe amplasamentul actual a fost făcută în 1927, iar jumătate de secol mai târziu capacitatea a crescut odată cu ridicarea tribunelor. Ultimele lucrări au avut loc în 2018, după promovarea în prima ligă a sibienilor. Atunci a fost modernizată tribuna principală şi a fost închiriată o instalaţie de nocturnă mobilă. În perioada în care la stadion au avut lucrările de modernizare, Hermannstadt a disputat meciurile de pe teren propriu la Mediaş.