Valentin Mihăilă e noua senzație din Serie B. Elogii aduse românului după golul marcat pentru Parma

Gabriel-Alexandru Ioniță / 10.09.2021, 19:04
Valentin Mihăilă e noua senzație din Serie B. Elogii aduse românului după golul marcat pentru Parma

Valentin Mihăilă este cel mai în vogă jucător al Parmei în acest moment. Fotbalistul român a adus victoria echipei antrenate de Enzo Maresca în meciul de pe teren propriu cu Benevento din etapa a doua din Serie B.

Mihăilă a marcat singurul gol al meciului de pe Ennio Tardini în ultimul minut al prelungirilor și a declanșat nebunia pe stadion. Gianluigi Buffon chiar a traversat tot terenul pentru a se bucura alături de coechipierii săi pentru această victorie.

Valentin Mihăilă, lăudat de jurnaliștii italieni

În mod firesc, Valentin Mihăilă este acum numele care se află pe buzele tuturor fanilor Serie B. De asemenea, și presa din Italia este entuziasmată de reușita fostului fotbalist al Universității Craiova.

Mai ales că el a adus prima victorie a Parmei în campionat din ultimele cinci luni și jumătate. Ultima dată când gruparea gialloblu a câștigat în campionat a fost în martie, când se afla încă în Serie A.

Atunci, Parma a învins AS Roma pe teren propriu cu scorul de 2-0, iar Mihăilă a fost de asemenea decisiv. El a deschis scorul în minutul 9 după o pasă perfectă a lui Dennis Man.

Victoria cu Benevento a fost prima în campionat din 14 martie încoace. A trecut foarte mult timp de atunci, însă există un element comun între acel succes cu Roma din Serie A și victoria obținut acum cu Benevento: Valentin Mihăilă. Românul a deschis scorul în partida din 14 martie și a jucat la cel mai înalt nivel, iar acum a marcat golul victoriei cu Benevento.

Extrem de rapid, jucătorul transferat de la Universitatea Craiova este un element de bază pentru Parma. Rămâne de văzut ce va reuși să producă românul în meciul următor, duminică, la Pordenone. Ne așteptăm să fie din nou decisiv”, au scris jurnaliștii de la Parma Live, publicația „de casă” a echipei lui Mihăilă și Man.

Ce a declarat fotbalistul român după meci

Fotbalistul român de bandă stângă a fost extrem de bucuros după această reușită. Mai ales că ea a venit după aproape 4 luni de indisponibilitate din cauza unei accidentări. El i-a dedicat golul familiei sale și i-a mulțumit coechipierului care i-a dat pasa decisivă.

Golul acesta înseamnă enorm, pentru că sunt trei puncte foarte importante pentru îndeplinirea obiectivului nostru. Am muncit mult, sunt bucuros că am reușit să marchez. Acum trebuie să ne gândim la următorul joc.

E victoria grupului, muncim în fiecare zi pentru a câștiga. Dedic golul familiei și prietenei mele, care au urmărit meciul la televizor. Antrenorul mi-a spus să intru pe teren și să fac ce știu.

Vazquez mi-a dat o pasă excelentă, îi mulțumesc și lui pentru assist. Toată lumea mi-a fost alături, le mulțumesc, trebuie să continui să lucrez pentru a atinge forma maximă”, a declarat Valentin Mihăilă la finalul partidei cu Benevento.