Valentin Mihăilă reprezintă viitorul Parmei. Oferta imensă refuzată de italieni pentru fostul atacant al lui CS U Craiova

Gabriel-Alexandru Ioniță / 16.01.2022, 17:35
Valentin Mihăilă reprezintă viitorul Parmei. Oferta imensă refuzată de italieni pentru fostul atacant al lui CS U Craiova

După un start bun de sezon, evoluțiile lui Valentin Mihăilă au scăzut în calitate în partea a doua a anului trecut. Cu toate acestea, conducerea Parmei îl consideră pe fostul fotbalist al Universității Craiova un pion extrem de important în noul proiect care are ca scop revenirea grupării de pe Ennio Tardini în Serie A.

Parma a refuzat o ofertă de 12 milioane de euro pentru Valentin Mihăilă

Acest lucru a fost dovedit de faptul că oficialii grupării gialloblu au refuzat recent o ofertă foarte avantajoasă pentru internaționalul român în vârstă de 21 de ani. Cei de la Sassuolo ar fi fost dispuși să plătească 12 milioane de euro pentru a-l aduce pe Mihăilă alături de Vlad Chiricheș.

Mihăilă, vă spun sincer, a fost curtat de Sassuolo. Împrumutat pe șase luni și opțiune de 12 milioane (n.r.- de euro). Atât plătea dacă le (n.r.- cei de la Sassuolo) convenea cum joacă. Nu! Parma a zis nu pentru că Mihăilă s-ar putea să joace în sistemul lui Iachini, 3-5-2. Iar Dennis (n.r.- Man) ar trebui să fie un fundaș stânga mai ofensiv. De asta spunem că Parma poate să-l lase să plece împrumut.

Iachini mi-a vorbit extraordinar de amândoi: ‘Ei și cu un spaniol adus de la Sevilla sunt cei mai importanți jucători de la Parma, dar cred în sistemul ăsta. Pentru Dennis va fi mai puțin spațiu’. Mihăilă ar intra în acest sistem, lângă un atacant. Parma a dat nouă milioane și Sassuolo plătea 12. Le-am spus să facă o opțiune obligatorie. Au spus că sunt bani prea mulți”, a spus Giovanni Becali potrivit digisport.ro.

Dennis Man nu se bucură de același statut

Dacă Mihăilă pare să aibă un loc garantat în echipă în mandatul lui Vincenzo Iachini, nu se poate spune același lucru și despre Dennis Man. Conform spuselor lui Giovanni Becali și conform informațiilor venite din Italia în ultima perioadă, fostul fotbalist de la FCSB va fi nevoit să asigure întreaga bandă stângă într-un sistem 3-5-2.

Astfel, el ar urma să aibă mai multe sarcini defensive și ar apărea mult mai puțin la finalizare. Fapt ce, în mod evident, în va pune în mare dificultate.

Prin urmare, devin din ce în ce mai plauzibile zvonurile care spun că Parma se va despărțit de el în curând. Însă nu în orice condiții. Giovanni Becali a dezvăluit că patronul american al echipei din Serie B are pretenții financiare ridicate și în ceea ce îl privește pe Dennis Man.

Pe undeva de înțeles, având în vedere suma pe care a plătit-o în schimbul său în ianuarie 2021. Astfel, Parma ar cere 11 milioane de euro pentru fostul jucător de la FCSB, sumă considerată prea mare de echipele care s-au arătat interesul pentru el până în acest moment.

De ce s-a blocat momentan împrumutul lui Man la Sampdoria

Așadar, cea mai plauzibilă variantă ar rămâne cea a unui împrumut la Sampdoria, echipa antrenată de Roberto D’Aversa, cel care a insistat și pentru aducerea la Parma a lui Man. Doar că până în acest moment cele două cluburi nu se pun de acord în privința modului în care trebuie împărțit salariul jucătorului.

Dennis Man a fost dorit de Galatasaray, în vară. A spus-o și Fatih Terim. Dar la prețul pe care îl voia Parma, 11 milioane, pentru a recupera din investiție. Ei au vrut să-l ia împrumut, cu opțiune pentru 7-8 milioane. Sampdoria îl vrea, dar nu să-i plătească tot salariul.

Au fost negocieri. Sampdoria voia să-i dea 250.000 și restul de 250.000 până la vară. Mai e o variantă tot în Turcia. Dar nu la Galatasaray, o altă formație, de top. La fel, și o formație din subsolul clasamentului din Franța.

Dacă ar merge în Turcia, acolo ar fi împrumut cu opțiune de cumpărare. Iacchini, noul antrenor, vrea să joace 3.5-2. Iar Man să fie fundaș stânga”, a mai spus Giovanni conform sursei citate.