VAR-ul, tot mai așteptat în Liga 1. Sorin Cârțu face lobby pentru controversata tehnologie

Moldoveanu Camelia / 14.09.2021, 08:48
VAR-ul, tot mai așteptat în Liga 1. Sorin Cârțu face lobby pentru controversata tehnologie

Sorin Cârțu vrea să vadă cât mai repede VAR-ul în Liga 1 pentru a „intra în lumea fotbalului civilizat”. Aceasta a fost nemulțumit de remiza, scor 1-1, dintre Universitatea Craiova și Sepsi Sfântul Gheorghe. Cu toate că apreciază jocul făcut de elevii lui Laurențiu Reghecampf, fostul antrenor a recunoscut că au existat momente controversate în această partidă.

Două goluri, două faze controversate

Elevii lui Laurențiu Reghecampf l-au surprins plăcut pe Sorin Cârțu. Cel din urmă a fost dezamăgit de rezultatul final, însă a apreciat jocul făcut de U Craiova. Golurile marcate de Fofane și Gustavo au făcut și ele parte dintr-un lung șir de momente controversate. Încă un meci în care arbitrajul a ridicat serioase semne de întrebare.

Acum ca rezultat, e amărăciune. Și situația asta cu penalty-ul… Nu mi-a displăcut ce a jucat echipa. Am fost mai dinamici și mai combinativi. Am avut și o echipă combativă. A dus jocul de multe ori în dueluri de unu la unu. Mi-a plăcut cum au stat în teren, cum au alergat, cum s-au bătut. Nu mi-a displăcut cum s-a mișcat echipa și cum a dus mingea în fața porții.”, a declarat Sorin Cârțu.

„Nu pot să își bată joc la nesfârșit”

Sorin Cârțu nu a ezitat să scoată în evidență faptul  că fotbalul din România are nevoie de VAR. El crede că după introducerea acestui sistem deciziile arbitrilor nu o să mai fie atât de discutate după fiecare meci. Fostul antrenor consideră este un pas necesar pentru a „intrare în fotbalul civilizat”. Aceasta a mai subliniat și faptul că, din punctul lui de vedere, jocul făcut de U Craiova și Sepsi a fost peste ce se petrece acum în Liga 1.

Au fost niște ocazii. Și Koljic, cu acea bară… Îmi place în continuare, e calitate de jucător. Am văzut și eu la pauză ambele faze de gol. Atât timp cât nu avem VAR, nici nu știi ce să mai spui, ce să mai susții. O să așteptăm iarna asta. Au promis că în play-off o să avem VAR. Trebuie să intrăm și noi în lumea fotbalului civilizat, unde rezultatul să nu mai fie comentat de nimeni.

Sunt niște arbitri care au intrat în instructaj. Nu știu, nu îi tragem noi la răspundere pe cei de la Federație. Acum când ne-am strâns toți… nu pot să își bată joc la nesfârșit. Mi s-a părut o partidă mult peste nivelul a ce se joacă în România. Era păcat să se fi stricat partida dacă o echipă era avantajată. Prima repriză s-a încheiat pe drept 1-1”, a declarat Sorin Cârțu la Digisport.