Vasile Dîncu a recunoscut tot! Fostul ministru a explicat cum a ajuns să ia decizia aplaudată de toată suflarea stelistă: „Ăsta a fost visul meu”

George Drafta 07.11.2022, 22:26
Vasile Dîncu a recunoscut tot! Fostul ministru a explicat cum a ajuns să ia decizia aplaudată de toată suflarea stelistă: „Ăsta a fost visul meu”

Sociologul a mărturisit ce l-a împins să dea un imbold mişcării steliste prin semnarea unui act care să îi permită clubului susţinut de MApN să se asocieze cu o altă entitate. Şi în acest mod să îşi câştige dreptul de a juca în Superligă.

Măsura a tot fost evitată în ultima vreme. Mai ales după ce Steaua ajunsese în Liga 2 şi îşi putea propune urcarea pe prima scenă fotbalistică a ţării.

Sunt mai multe evenimente şi mai multe motive pentru care am semnat acest ordin. Era vorba de o strategie pe care mi-am ales-o de la început. Nu mi se pare normal ca o echipă care are tradiţia celui mai important club românesc să nu poată să aibă dreptul de a se lupta de la egal la egal pentru a câştiga campionatul naţional. Mi-am luat-o ca pe un agajament, ceea ce nu am înţeles de la început este de ce majoritatea oamenilor nu voiau ca Steaua să joace în Liga 1, că e bine să rămână la nivelul ăla.

Am dat drumul unei comisii care a făcut o amplă consultare în cadrul ministerului şi am văzut că rezoluţia a fost că nu este normal să se întâmple asta, că ar trebui să schimbăm legea şi ar fi mai simplu. Am avut în vară o discuţie de acest gen, am avut un consiliu ministerial în care mi s-a prezentat această concluzie. Nu mi s-a părut o concluzie corectă şi nici schimbarea legii nu mi s-a părut o soluţie corectă. Pentru că se poate schimba legea, dar nu se poate ca Steaua să fie singura echipa departamentală din fotbalul profesionist”, a fost părerea fostului membru al Guvernului României, în emisiunea Naţiunea Stelistă, distribuită pe canalul de Youtube al AS 47.

Soluţia socios

Dîncu consideră că cea mai bună variantă ar fi fost o implicare masivă a fanilor. Acesta a oferit şi un motiv pentru care inerţia din ultimul timp existentă la nivelul conducătorilor grupării din Ghencea trebuie să dispară.

„În mod normal ar fi existat soluţia aceasta ca clubul Steaua să poată să joace în Liga 1 printr-o asociere cu Asociaţia suporterilor. Visul meu a fost ca suporterii să ia o parte din acţiuni cum se întâmplă la Real Madrid şi Barcelona. În mod legal am semnat acest ordin de modificare, pentru ca să se poată întâmpla acest lucru în viitor.

Nu am avut participare a celorlalţi oameni cu care am lucrat în minister, dar şi în club era o frică de a găsi o soluţie de genul acesta. Frica de a nu pierde brandul Steaua, dar asta nu se pierde pentru că MApN poate intra într-o asociere cu valoarea brandului, dar conform legii nu poate pierde asta niciodată. Şi niciodată nu poţi să privatizezi un brand cum este cel al Stelei pentru că este un patromoniu imaterial al Romaniei mai important decât foarte multe lucruri”, a încheiat Dîncu.

Urmăriți Playsport.ro și pe