Vasile Stângă, analiză dură pentru națională după CE din Danemarca: „Mai rău de atât nu se putea”

Marian Cărăvan 17.12.2020, 17:20
Vasile Stângă, analiză dură pentru națională după CE din Danemarca: „Mai rău de atât nu se putea”

După cea mai slabă clasare din istorie la un turneu final al CE, selecționata feminină de handbal a României a devenit ținta criticilor venite din partea legendelor din handbalul românesc. 

Tricolorele” au avut o singură victorie, în prima fază a grupelor apoi cinci înfrângeri. Vasile Stângă a reacționat și el după prestațiile sub așteptări ale fetelor lui Bogdan Burcea. Dublul medaliat cu bronz la JO a lansat și un avertisment pentru viitoarele partide ale naționalei condusă din teren de Cristina Neagu.

„Mai rău de atât nu se putea. A fost cea mai slabă prestaţie a echipei României la un turneu de nivelul ăsta. Asta cu toate că s-a tras un semnal de alarmă mai demult că naţionala de fete o ia pe urma naţionalei masculine. 

Bomboana pe colivă ar fi să nu ne mai calificăm nici la Jocurile Olimpice. Dacă jucăm la fel la turneul preolimpic nu avem nicio şansă de calificare. Părerea mea personală e că ar trebui făcută o analiză rapidă şi serioasă cu toţi factorii de care depinde handbalul feminin”, a spus fostul mare handbalist pentru Agerpres.

În primăvara anului viitor ar trebui să loc turneul de calificare pentru JO de la Tokyo.

„Şi să se ia anumite măsuri, să se facă din nou o selecţie. Iar obiectivul principal să fie acest turneu preolimpic pentru că dacă nu ne calificăm la Tokyo va fi un dezastru total.  Uite că vine un moment în care şi Cristina Neagu a ajuns la o oboseală, la o saturaţie. Și nu mai dă randamentul din ultimii ani.

Deci şi aici ar trebui gândită o strategie, să vedem cum facem ca echipa naţională să joace şi fără ea. Acum s-a observat şi la ea o lipsă de pregătire, o oboseală, o frică de accidentări. Ghinionul lui Burcea este că l-a criticat foarte rău pe Ryde când a obţinut acel loc 12 la CM 2019. Și uite acum i s-a întors, de aia nu e bine să-l critici pe unul, că apoi te loveşti şi tu de acelaşi lucru”, a mai subliniat Stângă.

VEZI ȘI –>> România, prezentă în semifinalele Campionatului European de handbal! Federația Internațională a anunțat brigăzile de arbitri pentru meciurile rămase

Urmăriți Playsport.ro și pe