România, prezentă în semifinalele Campionatului European de handbal! Federația Internațională a anunțat brigăzile de arbitri pentru meciurile rămase

Marian Cărăvan 17.12.2020, 10:55
România, prezentă în semifinalele Campionatului European de handbal! Federația Internațională a anunțat brigăzile de arbitri pentru meciurile rămase

România continuă Campionatul European de handbal feminin. Este în semifinalele competiției continentale din Danemarca. Anunțul tocmai a fost făcut. E o veste bună pentru handbalul românesc.

Prezență românească în semifinalele Campionatului European de handbal feminin

Vestea bună după cea mai slabă clasare din istoria echipei feminine de handbal a României la un turneu final european este că țara noastră rămâne în competiție. Prin două arbitre de top, purtătoare ale ecusonului EHF. Duelul nordic din semifinale, dintre Norvegia și Danemarca, va fi arbitrat de Cristina Năstase și Simona Stancu. Confruntarea arbitrată de cele două românce va avea loc vineri, 18 decembrie, de la ora 21:30.

Cristina Năstase și Simona Stancu au o experiență vastă în competițiile internaționale. Au arbitrat la Campionatul Mondial feminin pentru senioare, 2019, în Japonia, Campionatul European feminin pentru senioare, 2018, în Franţa, şi Campionatul Mondial pentru tineret la masculin, 2019, în Spania.

Cele două arbitre au fost protagonistele unei premiere în handbalul românesc. În luna martie a acestui an, Cristina Năstase și Simona Stancu au devenit primul cuplu feminin de arbitri care a condus un derby din Liga Zimbrilor. Și nu oricare, ci Dinamo – Steaua.

Cristina Nastase si Simona Stancu reprezinta Romania la Europeanul de handbal
Cristina Nastase si Simona Stancu reprezinta Romania la Europeanul de handbal

România, pe locul 12 la Campionatul European

România a încheiat turneul final pe locul 12, cea mai slabă clasare din istoria naționalei la un European.

România a încheiat pe ultimul loc al grupei principale 2 de la Euro 2020, fără punct. În prima fază a grupelor, selecționata lui Bogdan Burcea a înregistrat o victorie, 28-24 cu Polonia, și două înfrângeri, 19-22 cu Germania și 20-28 cu Norvegia.

În grupa principală, România a arătat, cu excepția unei părți a meciului cu Ungaria, un nivel slab de joc, și a pierdut toate cele trei meciuri, 20-25 cu Croația, 24-26 cu maghiarele, și 24-35 cu Olanda, încheind grupa fără punct.

„Personal, sunt foarte dezamăgită de acest rezultat de la Campionatul European. Este cel mai slab Campionat European la care eu am participat cu echipa națională. E singurul turneu la care am reușit doar o victorie. Din punctul acesta de vedere sunt foarte dezamăgită. O echipă nu trebuie să se bazeze doar pe o singură jucătoare”, a spus handbalista Cristina Neagu.

Urmăriți Playsport.ro și pe