Vedeta la care visează Barcelona a ajuns să coste 5 milioane de euro. Catalanii pregătesc un transfer de top

Marian Cărăvan 20.12.2020, 12:13
Vedeta la care visează Barcelona a ajuns să coste 5 milioane de euro. Catalanii pregătesc un transfer de top

Olandezul Ronald Koeman, antrenorul Barcelonei, insistă pentru aducerea unui conațional pe Camp Nou. Mutarea ar putea fi oficializată încă din această iarnă, însă suma mică de transfer a atras atenția unei alte forțe din Europa. Va fi bătaie mare pe vedeta la care visează Barcelona.

Catalanii pregătesc un transfer de top. Vedeta la care visează Barcelona a ajuns să coste 5 milioane de euro

Ronald Koeman a remarcat un conațional de-al său, pe care vrea să-l aducă la Barcelona. Mutarea s-ar putea realiza chiar din această iarnă, însă în anumite condiții. Olandezul Memphis Depay joacă acum în Ligue 1, la Lyon, și se află în ultmele șase luni de contract cu gruparea din Hexagon. Oficialii echipei franceze ar vrea să-l cedeze încă de pe acum, pentru a nu-l pierde gratis în vară. Pentru asta, Lyon a scăzut mult din pretențiile financiare. Cu doar 5 milioane de euro, Memphis Depay poate ajunge la altă echipă. Oficialii lui Lyon renunță astfel la nu mai puțin de 20 de milioane de euro față decât cereau în vară.

Prețul mic la care poate fi achiziționat acum fotbalistul olandez al celor de la Lyon a atras atenția unei alte grupări tari din Franța. Campioana Paris Saint Germain ar putea fi un contracandidat serios al catalanilor pentru achiziționarea lui Memphis Depay. Ronald Koeman, antrenorul Barcelonei, nu se lasă. Vrea să-l aducă pe conaționalul său pe Camp Nou. Catalanilor nu le va fi însă ușor. Pentru a-l aduce pe Depay, Barcelona trebuie să vândă mai mulți jucători, care nu ar fi doriți la catalani: Philippe Coutinho, Junior Firpo, Samuel Umtiti, Matheus Fernandes și Martin Braithwaite.

În vară, Barcelona și Lyon ajunseseră aproape de un acord pentru transferul lui Depay, la o sumă mult mai mare decât cea solicitată acum. Însă totul a picat din cauza bugetului salarial total, care ar fi depășit plafonul stabilit de Ligă.

Memphis Depay, vedeta la care viseaza Barcelona
Memphis Depay, vedeta la care viseaza Barcelona

Cine este Memphis Depay, vedeta la care visează Barcelona

Memphis Depay, atacantul olandez al formației franceze Lyon, și-a început cariera de fotbalist profesionist la PSV Eindhoven. A marcat 50 de goluri în 124 de meciuri în toate competițiile. În sezonul 2014-2015 a fost golgheterul din Eredivisie, cu 22 de goluri în 30 de jocuri.

Pentru performanțele sale, Memphis Depay a fost numit „Cel mai bun jucător tânăr” din lume în 2015 de France Football. Depay s-a transferat la Manchester United în iunie 2015, iar în ianuarie 2017 a ajuns la Lyon.

Pe lista performanțelor sale se numără titlul de campion european U17, obținut cu naționala Olandei în 2011. A debutat în prima reprezentativă a țării sale în 2013, iar un an mai târziu a câștigat alături de „portocala mecanică” medalia de bronz la Mondialul din Brazilia.

Născut la data de 13 februarie 1994, la Moordrecht, în Olanda, Memphis Depay are o cotă de piață de 45 de milioane de euro.

Urmăriți Playsport.ro și pe