Vedeta lui City care ar refuza-o pe Liverpool în ciuda relaţiei excelente cu Jurgen Klopp: „Nu pot să plec de la a fi căpitan, la a juca pentru rivali”

George Drafta 15.11.2022, 15:36
Vedeta lui City care ar refuza-o pe Liverpool în ciuda relaţiei excelente cu Jurgen Klopp: „Nu pot să plec de la a fi căpitan, la a juca pentru rivali”

Rivalitatea dintre Liverpool şi Manchester City a crescut în ultimii ani, atunci când cele două cluburi au luptat mai mereu pentru supremaţie în Premier League.

De cele mai multe ori, „cetăţenii” au avut câştiga de cauză. Cei de la Liverpool bucurându-se doar în 2020, atunci când au întrerupt o perioadă de 30 de ani în care nu obţinuseră trofeul. Iar jucătorii implicaţi într-o astfel de bătălie sunt mai mereu devotaţi trup şi suflet echipei pe care o reprezintă. Acest lucru este valabil şi pentru Ilkay Gundogan. Internaţionalul german a ajuns pe Etihad în 2016 de la Borussia Dortmund.

La gruparea germană l-a avut antrenor chiar pe Jurgen Klopp. Rivalul său din acest moment, în Anglia. Cei doi au câştigat împreună un titlu de campioană şi au disputat şi finala Ligii Campionilor, în 2013. Chiar dacă pe cei doi îi leagă o relaţie specială, Gundogan nu s-ar gândi vreun moment să accepte o posibilă ofertă venită de la Liverpool.

„Eu să joc la Liverpool cu Klopp? Toți știu cât de mult îl plac pe Klopp și cât de mult îl apreciez, dar sunt la Manchester City de ceva timp și nu pot să plec de la a fi căpitan, la a juca pentru rivalii de la Liverpool. Nu-mi pot imagina asta”, a declarat neamţul cu origini turceşti, pentru Kicker.

Gundogan joacă de 6 ani la campioana Angliei
Gundogan joacă de 6 ani la campioana Angliei

Ar putea „zbura” spre alte zări

Gundogan este om de bază la Manchester City şi în acest sezon. A fost titular în 10 dintre cele cele 14 meciuri jucate de campioana Angliei în această stagiune de Premier League. El se află în ultimul an de contract cu formaţia antrenată de Pep Guardiola şi deja alte echipe importante de pe continent stau la pândă ca să îl „fure” din tabăra engleză.

PSG s-a arătat interesată de serviciile sale, însă parizenii speră să îl poate aduce liber de contract în vară astfel încât să evite plata unei sume de transfer în cazul său. Şi Barcelona e pe urmele fotbalistului de 32 de ani.

El a fost convocat în lotul Germaniei pentru Cupa Mondială din Qatar. Regretul imens al lui Gundogan e că a ratat ediţia din 2014 din cauza unei accidentări. Astfel el a pierdut şansa imensă de a deveni campion mondial cu Mannschaftul, care s-a încoronat atunci în Brazilia.

În 2022, alături de coechipierii săi antrenaţi de Hansi Flick, Gundogan se va duela cu naţionalele Spaniei, Japoniei şi Costa Ricăi, în grupele turneului final. Mijlocaşul are în total 62 de selecţii pentru „panzere”.