Verdict crunt de la TAS pentru Simona Halep! E OUT până în 2024! Iar partea proastă atunci începe

Giosanu Catinca 01.11.2022, 15:03
Verdict crunt de la TAS pentru Simona Halep! E OUT până în 2024! Iar partea proastă atunci începe

Simona Halep visa că va reveni pe terenul de tenis după ce va încheia perioada de recuperare estimată la trei luni, după dubla operație suferită la nivelul nasului. Visul fostului număr unu mondial s-a spulberat după ce a fost suspendată provizoiu din tenis de Agenția Internațională a Integrității în Tenis. Iar verdictul vine din partea unei voci cu autoritate la TAS. 

Partea cea urâtă vine abia acum. Marea noastră campioană trebuie să aștepte mai bine de un an până când va primi acceptul de a reveni pe terenul de tenis.

Vești proaste pentru Simona Halep!

Simona Halep trebuie să strângă probele necesare care să îi dovedească nevinovăția în scandalului dopajului. Ea nu are la dispoziție decât câteva zile.

Ulterior, jucătoarea în vârstă de 31 de ani se va deplasa la Laussane, pentru a avea șanse mai mari de câștig. În cazul în care nu va primi un răspuns favorabil, sportiva din Constanța se va duce la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), pentru a face alte demersuri.

Fiica lui Stere Halep a încheiat prematur sezonul și riscă să nu joace niciun meci în viitorul sezon WTA.

”Nu vom avea un verdict mai devreme de un an”

Cristian Jura, membru al Diviziei Antidoping a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a vorbit într-un interviu despre situația fostului lider mondial Simona Halep.

Avocat român, specializat pe probleme de drept sportiv, Jura a explicat, că dubla campioană de Grand Slam se află în faţa unui proces de durată.

Alte probe nu vor mai fi recoltate, sunt doar proba A și B care au fost analizate deja, deci din acest punct nu o să se mai întâmple nimic. Avem doar buletinele de analiză și suntem doar în etapa procedurală de mers în fața unui tribunal și de a încerca să-ți dovedești nevinovăția.

Nu vom avea un verdict mai devreme de un an și asta doar dacă sportiva va cere o procedură rapidă de contestare (expedite arbitration) a rezultatului WADA.

Știți cum este și cu procedura asta, sportivul o cere și trebuie văzut dacă se aprobă sau nu. În perioada asta poate juca doar la turnee demonstrative, dar atât.

Sunt mai multe interdicții cu privire la ce poate să facă sau ce nu poate să facă, dar în principal nu poate juca meciuri oficiale și asta este el mai important.”, a declarat Cristian Jura, conform sptfm.ro.

Numele Simonei Halep apare pe afișul de promovare al turneului demonstrativ Africa Cares Tennis Challenge. Competiția se va desfășura în Africa de Sud, la Johannesburg, pe 3 și 4 decembrie 2022. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile pentru ea în următoarea perioadă.