Verdict crunt pentru Mario Iorgulescu. 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare

Gabriel-Alexandru Ioniță 10.02.2023, 13:20
Verdict crunt pentru Mario Iorgulescu. 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare

Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal din România, a primit o condamnare cu executare de 15 ani și 8 luni de închisoare, după ce în 2019 a generat un accident auto, în urma căruia a murit un tânăr de 24 de ani. După cum se știe deja, la acel moment, s-a dovedit că el se afla sub influența alcoolului, dar și a unor substanțe halucinogene.

Mario Iorgulescu, condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă

Decizia a fost comunicată în cursul zilei de vineri de către Tribunalul București. Decizia nu este una definitivă. Pe lângă condamnarea cu executare, familia lui Mario Iorgulescu va trebui să achite și despăgubiri în valoare de 100.000 de euro, respectiv 50.000 de lei către două din părțile civile implicate.

Motivarea oferită de instanță în această speță: 

Dosar nr. 20691/3/2020. Pe scurt, condamnare la 15 ani și 8 luni închisoare cu executare, câte 100.000 euro și 50.000 lei pentru doua dintre părțile civile. Soluția nu este definitivă”.

La două săptămâni de la acel accident din 2019, Mario Iorgulescu a fost dus de familie în Italia, acolo unde este internat, întrucât a suferit și el multe traumatisme în urma acelui episod. Nu s-a mai întors în România de atunci. În urmă cu ceva timp, a anunțat că își dorește să își poată ispăși eventuala pedeapsă în Italia.

Ce au scris procurorii în rechizitoriu

„La data de 08.09.2019, pe fondul unei crize de gelozie și într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l și fiind sub influența cocainei, intenționând să se deplaseze din sat Gulia, com. Tărtășești, spre un club din Parcul Herăstrău, mun. București, inculpatul Iorgulescu Gino-Mario a condus autoturismul marca Aston Martin model DBS cu o viteză ce depășea cu mult viteza legală de 60 km/h în localitate, pătrunzând pe culoarea roșie a semaforului cu viteza de 145 km/h în intersecția dintre Șos. Chitilei și str. Teodor Neagoe, accelerând până la 162 de km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I, urcând vehiculul cu partea stângă pe un scuar, apăsând la maximum pedala de accelerație la un vehicul echipat cu un motor ce dezvoltă 700 de cai putere, pătrunzând pe contrasens și intrând în coliziune frontală, la ora 03:02:39, la viteza de 143 km/h, cu autoturismul marca Audi, condus de victima V.D.A., care a decedat pe loc, toate acestea în condițiile în care, din momentul în care a pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului, inculpatul nu a acționat frâna, iar în momentul coliziunii pedala de accelerație era apăsată la maximum.

Procedând în acest mod, inculpatul a fost indiferent față de urmările acțiunilor sale, pe care le-a prevăzut și acceptat, punând în pericol participanții la trafic, lăsând producerea sau evitarea unei coliziuni pe seama hazardului și astfel ucigând-o pe victimă cu intenție indirectă”.

Soluția adoptată de Tribunalul București în cazul condamnării lui Mario Iorgulescu

„Condamnare fără acord de recunoaştere
Solutia pe scurt: În baza art. 188 alin. (1) din Codul penal, condamnă pe inculpatul IORGULESCU GINO MARIO, la pedeapsa de 14 (paisprezece) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ”omor”.

În baza art. 67 alin. (2) din Codul penal aplică inculpatului IORGULESCU GINO MARIO pe lângă această pedeapsă principală și pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a), b) și i) din Codul penal, pe o perioadă de 5 (cinci) ani.

În baza art. 65 alin. (1) din Codul penal, aplică inculpatului IORGULESCU GINO MARIO pe lângă această pedeapsă principală și pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a), b) și i) din Codul penal.

În baza art. art. 336 alin. (1) și (2) din Codul penal, condamnă pe același inculpat – inculpatul IORGULESCU GINO MARIO, la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ”conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. În baza art. 67 alin. (1) din Codul penal aplică inculpatului IORGULESCU GINO MARIO pe lângă această pedeapsă principală și pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a), b) și i) din Codul penal, pe o perioada de 5 (cinci) ani.

În baza art. 65 alin. (1) din Codul penal, aplică inculpatului IORGULESCU GINO MARIO pe lângă această pedeapsă principală și pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a), b) ?i i) din Codul penal.

În baza art. 38 alin. (1) din Codul penal, constată că infracțiunile deduse judecății sunt infracțiuni concurente între ele, precum și cu infracțiunea de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal în varianta simplă, împotriva persoanei vătămate Vlăsceanu Dragoş-Ionuţ, pentru care inculpatul a fost condamnat prin sentința penală nr. 944/20.12.2018 pronunțată de Judecătoria Sectorului 3 București în dosarul nr. 33036/301/2016, modificată și definitivă prin decizia penală nr. 504/09.04.2021 a Curții de Apel București – Secția I penală.

În baza art. 39 alin. (1) lit. b) din Codul penal, contopeşte cele două pedepse de 14 ani închisoare și 2 ani închisoare aplicate prin prezenta hotărâre cu pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată pentru infracțiunea de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal, prevăzută în art. 48 alin.

(1) din Codul penal raportat la art. 205 alin. (1) din Codul penal, aplicată prin sentința penală nr. 944/20.12.2018 pronunțată de Judecătoria Sectorului 3 București în dosarul nr. 33036/301/2016, modificată și definitivă prin decizia penală nr. 504/09.04.2021 a Curții de Apel București – Secția I penală, în pedeapsa cea mai grea de 14 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 1 an și 8 luni închisoare (o treime din totalul de 5 ani al celorlalte două pedepse), inculpatul IORGULESCU GINO MARIO urmând să execute în final pedeapsa de 15 ani și 8 luni închisoare.

În temeiul art. 72 alin. (1) din Codul penal, deduce din pedeapsa rezultantă de 15 ani și 8 luni închisoare reţinerea de la data de 06.09.2016 la data de 07.09.2016, precum şi arestul preventiv din perioada 15.09.2016-12.10.2016, inclusiv, din dosarul nr. 33036/301/2016 al Judecătoriei Sectorului 3 București.

În baza art. 45 alin. (3) lit. a) din Codul penal, art. 66 alin. (1) şi art. 2 alin. (3) din Codul penal, aplică inculpatului IORGULESCU GINO MARIO pe lângă pedeapsa principală rezultantă de 15 ani și 8 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, dreptul de a comunica şi de a se apropia, la o distanţă de 100 metri, de persoana vătămată Vlăsceanu Dragoş-Ionuţ

– din dosarul nr. 33036/301/2016 al Judecătoriei Sectorului 3 București – şi dreptul de a se apropia de locuinţa sau de alte locuri în care persoana vătămată Vlăsceanu Dragoş-Ionuţ desfăşoară activităţi sociale, pe distanţa de 100 metri, drepturi prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a), b), i), n) și o) din Codul penal, care se calculează conform art. 68 alin. (1) lit. c) din Codul penal”.

Urmăriți Playsport.ro și pe