„Verificați-vă iubitele. Fetelor din România le place ‘negrul’ meu”. Prietena lui Dawa, dezlănțuită după abuzul rasial asupra stelistului

Ioan Valentin Oprea 22.09.2023, 14:08
„Verificați-vă iubitele. Fetelor din România le place ‘negrul’ meu”. Prietena lui Dawa, dezlănțuită după abuzul rasial asupra stelistului

Joyskim Dawa, fundaşul central al FCSB-ului, a fost implicat într-un scandal rasist după remiza, scor 2-2, cu Hermannstadt.

Fotbalistul originar din Camerun a primit mai multe mesaje injurioase pe reţelele de socializare, iar printre cei care i-au transmis texte cu caracter rasist s-ar afla inclusiv un fotbalist legitimat la Cetare Turnu Măgurele, Rober Stănici.

Iubita lui Dawa, Sofya, nu s-a putut ţine departe de acest scandal. Aceasta a publicat mai multe comentarii pe contul său de Instagram şi a acuzat mentalitatea care există în România în privinţa oamenilor de culoare.

Să insulți o persoană de culoare în 2023 demonstrează cât de deschis la minte ești, așa că ieși afară și vezi ce are de oferit lumea! Uitați-vă la echipele din toate campionatele, fără acești „negri” fotbalul ar fi la fel de plictisitor ca meciurile voastre din Liga 2″, a scris, printre altele, revoltată, partenera de viaţă a lui Dawa.

Nu a uitat de „episodul Colţescu”

Nu a fost ultima postare a Sofyei. Aceasta a publicat un nou text şi a părut să dea de înţeles că stereotipurile rasiste există mai ales în rândurile bărbaţilor din România.

Oh, și ați face bine să verificați cui trimit mesaje iubitele voastre, pentru că pare că fetelor din România le-ar plăcea la nebunie să fie cu «negrul» meu”, a continuat, pe un ton iritat, prietena lui Dawa.

În final, Sofya a făcut o trimitere la Sebastian Colţescu, centralul român devenit protagonist negativ într-un meci din Champions League, dintre PSG şi Başakşehir Istanbul. Arbitrul român a fost surprins atunci de camerele de filmare indicându-l cu apelativul de „negru” pe fotbalistul turcilor, Pierre Webo.

Reacţia jucătorului camerunez a fost una dură, iar iubita lui Dawa promite că de acum înainte şi ea va fi mult mai fermă dacă se vor repeta inguriile la adresa fotbalistului de la FCSB.

Așa voi trata următorul om care îi spune bărbatului meu «negru». O să vă învăț de ce ni se spune africani. Se pare că asta este o problemă mare în țara voastră. Mai bine v-ați învăța lecția”, a fost mesajul categoric al Sofyei.

Urmăriți Playsport.ro și pe