Dawa își recunoaște vina după gafa de la Sibiu. “Mă simt prost”

Ioan Valentin Oprea 22.09.2023, 08:36
Dawa își recunoaște vina după gafa de la Sibiu. “Mă simt prost”

Joayskim Dawa şi-a turnat cenuşă în cap, după ce FCSB a înregistrat prima remiză din această ediţie a Superligii, 2-2, în deplasare, cu Hermannstadt.

Fundaşul central a comis un penalty şi a fost eliminat din joc în minutul 60, iar, la final, şi-a cerut scuze faţă de coechipieri pentru gafa sa. Chiar dacă a subliniat că lovitura de pedeapsă a fost uşor dictată de centralul Flueran, Dawa nu a dorit să se disculpe.

Fotbalistul originar din Camerun a vorbit fără menajemente la interviul acordat după meciul de la Sibiu şi a concluzionat că el este principalul vinovat pentru pasul greşit făcut de FCSB în confruntarea cu trupa pregătită de Marius Măldărăşanu.

E vina mea. Dacă vreți să dați vina pe cineva, eu sunt acela. Trebuie să câștigăm toate meciurile dacă vrem să fim campioni…”, a explicat, vizibil afectat, Dawa.

E convins că FCSB ar fi învins dacă rămânea în 11

Apărătorul în vârstă de 27 de ani recunoaşte că roş-albaştrii nu au practicat cel mai bun fotbal al lor în primele 45 de minute, dar afirmă, pe de altă parte, că echipa a arătat mult mai bine în partea secundă. Dawa e convins că, fără eliminarea sa, FCSB ar fi plecat de la Sibiu cu toate cele trei puncte puse în joc.

N-a fost ușor în prima repriză, dar am jucat bine în partea secundă și, dacă nu făceam acel penalty, cred că am fi câștigat. Vreau să le prezint scuze colegilor. E doar vina mea, nu a lor. Mă simt prost. Mi-am lăsat echipa în inferioritate numerică”, a fost mesajul lui Dawa pentru Olaru şi compania.

Întrebat cum comentează faza care a dus la eliminarea sa şi la acordarea penalty-ului, Dawa nu a dorit să discute foarte mult pe marginea deciziei lui Flueran. Acesta s-a rezumat să spună că a existat doar un contact minor în careu şi centralul ar fi putut foarte bine să lase jocul să continue, fără a arăta punctul cu var.

Nu știu dacă a fost penalty, a fost un contact ușor. E nedrept să dai cartonaș roșu la faza asta. Eu nu cred că a fost penalty, dar, dacă asta a dictat arbitrul, înseamnă că așa a fost”, a adăugat Dawa.

Fundaşul central crede că arbitrii din Superligă ar trebui să fie mult mai atenţi la faze de acest gen şi să meargă mai des la monitor pentru a revedea acţiunile. Ei, după 10 secunde, decid dacă e sau nu penalty, a concluzionat Dawa.  

Urmăriți Playsport.ro și pe