Verstappen, victorie în Australia după o cursă fantastică, oprită de 3 ori

Catinca Giosanu 02.04.2023, 14:14
Verstappen, victorie în Australia după o cursă fantastică, oprită de 3 ori

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a câștigat duminică în premieră Marele Premiu de Formula 1 din Australia, la capătul unei curse fantastice. Cursa sportivului în vârstă de 25 de ani a fost oprită de mai multe ori. El a forțat depășirea, s-a lovit de Lance Stroll și a fost nevoit să abandoneze.

Max Verstappen, încă o victorie mare în Formula 1

Max Verstappen (25 de ani, Red Bull) a bifat încă o victorie mare în Formula 1. Însă succesul bifat de pilotul olandez a adus primul incident. Charles Leclerc (Ferrari) a forțat depășirea, s-a lovit de Lance Stroll și a fost nevoit să abandoneze cursa.

Cursa de la Melbourne a început foarte tare. George Russell a plecat de pe locul 2, iar Lewis Hamilton a plecat de pe locul 3. Ambii l-au depășit pe Max Verstappen.

Charles Leclerc, de la Ferrari, a forțat depășirea, s-a lovit de Lance Stroll și a fost nevoit să abandoneze. Cursa a fost oprită pentru un sfert de oră.

Ce a urmat după abandonul lui Lance Stroll

În momentul în care s-a reluat cursa, Lewis Hamilton a început bine și a rămas un timp în fața lui Max Verstappen. Totuși, britanicul nu a rezistat prea mult. A fost lăsat în urmă de un alt pilot în turul 11.

Kevin Magnussen a abandonat și el, după ce a lovit parapetul. În urma incidentului, au rămas mai multe resturi pe pistă. Piloții au intervenit imediat, au schimbat pneurile și au forțat.

După restart, cursa a fost oprită din nou, însă de data asta altul a fost motivul. Organizatorii competiției sportive au decis să oprească cursa din cauza unor incidente. Sainz l-a lovit pe Alonso, Perez a fost scos în afara pistei, De Vries s-a ciocnit de Logan Sergent, iar piloții Alpine Pierre Gasly și Esteban Ocon au decis să se retragă fără să ofere prea multe detalii cu privire la abandon.

Max Verstappen anu s-a mai impus până acum în Australia. El a câștigat pentru prima dată în țara în care a fost anulată viza de intrare a tenismenului Novak Djokovic, la finalul anului trecut.

Urmăriți Playsport.ro și pe