Veste dramatică pentru Novak Djokovic după ce a fost eliminat de Rafael Nadal de la Roland Garros

Giosanu Catinca / 01.06.2022, 17:45
Veste dramatică pentru Novak Djokovic după ce a fost eliminat de Rafael Nadal de la Roland Garros

Novak Djokovic nu are de liniște după ce a fost eliminat de la Roland Garros. Sârbul a primit o veste extrem de tristă după ce a părăsit turneul de la Paris. Ce se întâmplă cu Nole.

Novak Djokovic, marele perdant

Lider mondial și principal favorit la câștigarea Grand Slamului de la Paris, Novak Djokovic a cedat în fața lui Rafael Nadal. El a fost învins în sferturile de finală de la Roland Garros. Spectatorii l-au huiduit, iar acum a primit o veste care nu îl bucură deloc.

Înfrângerea suferită la Grand Slam-ul parizian îl va costa scump pe Novak Djokovic. Tenismenul sârb va pierde poziția întâi în clasamentul ATP.

Sârbul va ceda fotoliul de lider mondial

Goran Ivanisevic spera că Novak Djokovic va câștiga meciul cu Rafael Nadal. Croatul se aștepta să vadă mai multă energie la Nole.

Mă bucur că 80% din public va fi împotriva lui Novak. Cred că asta se va întâmpla, dar e mai bine așa. Îmi place când lumea este împotriva lui, va avea un motiv să se enerveze și să lupte și mai mult.”, a spus Ivanisevic înaintea meciului cu Nadal, conform jurnaliștilor din Serbia.

Ce loc va ocupa Nole după înfrângerea cu Rafael Nadal

Campionul sârb va pierde punctele acumulate la ediția din 2021 a turneului de la Wimbledon, după ce forurile tenisistice au sancționat Grand Slam-ul.

Măsura a fost luată după ce organizatorii turneului de la Wimbledon au interzis prezenţa jucătorilor din Rusia şi Belarus la turneul programat în perioada 27 iunie – 10 iulie.

Decizia îl avantajează pe Daniil Medvedev. Numărul doi mondial va pierde doar 180 de puncte, întrucât a fost eliminat în optimile de finală ale ediției din 2021.

Cel mai probabil, Novak Djokovic va ajunge pe locul 4. În cazul în care Rafael Nadal îl va învinge pe Zverev în penultimul act la Roland Garros, Novak va fi depășit în clasament atât de Medvedev (1 ATP, 7.800 de puncte), cât și de Nadal (2 ATP, 7.165 de puncte) și Zverev (3 ATP, 7.025 de puncte).