Veste groznică pentru Simona Halep. Când poate reveni pe teren după accidentare. Roland Garros în pericol?

Olteanu Ștefan 25.03.2022, 08:34
Veste groznică pentru Simona Halep. Când poate reveni pe teren după accidentare. Roland Garros în pericol?

Simona Halep a venit cu o veste groaznică în cursul zilei de joi, când a dezvăluit pe rețelele de socialziare că a suferit o ruptură musculară, accidentare care o va scoate din circuit cel puțin trei săptămâni. Sportiva din Constanța s-a retras deja de la Miami Open, Charleston și Billie Jean King Cup (FED Cup), iar primul turneu la care ar putea reveni este programat la mijlocul lunii aprilie.

Se reface Simona Halep în timp util pentru turneul WTA de la Stuttgart? Veste groaznică oferită de româncă

România a primit o veste groaznică, joi seară, când Simona Halep a anunțat că ratează și înfruntarea cu Polonia din Billie Jean King Cup (FED Cup). Fostul lider WTA a suferit o ruptură musculară la coapsă în semifinala de la Indian Wells, pe care a pierdut-o în fața polonezei Iga Swiatek. Potrivit primei reacții oferite de Simona Halep, ea va lipsi de pe teren cel puțin trei săptămâni.
În acest context, prezența ei la primul turneu important al sezonului de zgură, Porsche Tennis Grand Prix, de la Stuttgart, este incertă.
Simona va face tot posibilul să se recupereze până la startul acestei competiții, care e programată în intervalul 18-24 aprilie. Pe lângă faptul că ar ajuta-o să intre într-o formă cât mai bună în sezonul de zgură, Simona Halep are și o obligație morală față de sponsorul turneului, deoarece este cunoscută legătura pe care a avut-o cu prestigioasa companie Porsche de-a lungul ultimilor ani.

Totuși, dacă Simona Halep nu își va reveni din punct de vedere medical, ea și-ar putea amâna reîntoarcerea în circuit până pe 28 aprilie, când ia start turneul WTA de la Madrid. Acesta e programat în intervalul 28 aprilie – 7 mai și este urmat de turneul de la Roma, care are loc în perioada 9-15 mai. Turneele de la Madrid și Roma sunt din categoria WTA 1000 și ambele au un loc special în preferințele Simonei Halep. Simona s-a impus de două ori la Madrid (2016, 2017) și o dată la Roma, în 2020.
După aceste turnee, în intervalul 22 mai – 5 iunie, începe oficial Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, unde Simona Halep s-a impus în 2018.

În 2021, Simona Halep a avut parte de un sezon de coșmar pe zgură

În 2021, Simona Halep a ieșit în sferturi la Stuttgart, în optimi la Madrid, iar la Roma s-a rupt totul. Chiar în meciul de debut, disputat împotriva lui Angelique Kerber, Simona Halep a suferit o dublă ruptură musculară la gamba stângă, la scorul de 6-1, 3-3. Ea a părăsit cu greu arena, iar din cauza acelei accidentări nu a putut evolua la Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice.
Acum, din nefericire, o nouă ruptură musculară îi dă bătăi de cap în preajma sezonului de zgură.

Aveam probleme la coapsă de la semifinala de la Indian Wells şi speram că voi fi mai bine, dar am făcut un RMN seara trecută şi din nefericire a arătat că am o ruptură. Corpul meu are nevoie de timp pentru vindecare. Drept urmare, voi lipsi din competiţii trei săptămâni.
Este o veste foarte dezamăgitoare de împărtăşit. Însă sunt încrezătoare după startul bun de an şi sunt motivată să fac totul pentru a fi pregătită pentru sezonul pe zgură”, a transmis Simona Halep, pe Facebook, referitor la ultima accidentare pe care a suferit-o.

Urmăriți Playsport.ro și pe