Veste importantă pentru Simona Halep! Premii neașteptat de mari la Australian Open 2021

Gabriel Eșanu 19.12.2020, 09:28
Veste importantă pentru Simona Halep! Premii neașteptat de mari la Australian Open 2021

Ultimele detalii legate de Australian Open 2021 au fost anunțate sâmbătă dimineață de organizatorii de la Melbourne. Astfel, competiția va începe pe 8 februarie și va avea un total al premiilor de 48,8 milioane de dolari, anunță FoxSports. La același nivel ca și anul trecut, în ciuda faptului că se vorbea despre o scădere drastică din cauza pandemiei de coronavirus. De altfel, toate turneele disputate după reluarea acestui sezon, în luna august, au avut premii serios diminuate.

Simona Halep mai primește o veste excelentă din partea organizatorilor. Publicul va avea acces la Australian Open 2021

În schimb, organizatorii au decis să schimbe distribuirea banilor. Cresc premiile acordate în primele tururi, în tentativa de a ajuta toți jucătorii care călătoresc în această perioadă de pandemie. Începând cu data de 15 ianuarie, jucătorii vor putea călători spre statul Victoria. Unde va urma pentru ei o perioadă de 14 zile de carantină obligatorie.

După perioada de carantinare, Simona Halep ar urma să participe la un turneu de categorie WTA 500, tot la Melbourne. Începând cu data de 1 februarie. La această ediție a Australian Open vor avea acces și un număr limitat de spectatori. Organizatorii speră că, în funcție de evoluția pandemiei, se va putea folosi chiar jumătate din capacitatea arenelor. Biletele se pun în vânzare începând cu 23 decembrie.

„Va fi o ediție istorică la Australian Open, din atât de multe motive. Este pentru prima dată în mai bine de 100 de ani când această competiție va începe în luna februarie. Și suntem nerăbdători să le oferim jucătorilor ceea ce noi credem că va fi cea mai frumoasă experiență din tenis în 2021”, a declarat Craig Tiley, directorul turneului de la Australian Open.

Simona Halep a jucat semifinale la ediția precedentă a turneului de la Australian Open. A fost învinsă în penultimul act de Garbine Muguruza. Cea mai bună performanță a româncei la Melbourne este finala din 2018, când era învinsă de Caroline Wozniacki.

Urmăriți Playsport.ro și pe