Veste importantă primită de CS U Craiova. Mirel Rădoi are, în sfârșit, motive să zâmbească

Pintilie Iosif 22.09.2022, 11:49
Veste importantă primită de CS U Craiova. Mirel Rădoi are, în sfârșit, motive să zâmbească

CS U Craiova se află în revenire de formă. Echipa din Bănie pare să fi trecut peste eliminarea din cupele europene, iar în campionat au început să apară rezultatele. Oltenii vor titlul în acest sezon, iar moralul echipei este unul bun.

Veste importantă primită de Mirel Rădoi

Aflat în pregătirea revenirii, după pauza competițională, Mirel Rădoi a primit o veste bună. Ștefan Baiaram și Andrei Ivan, jucători exponențiali pentru olteni, s-au întors la antrenamente. Oltenii primesc astfel o veste bună pentru flancul ofensiv.

Rădoi avea probleme pe postul de atacant central, Markovic fiind singura variantă, în absența accidentaților Rivaldinho, Ivan și Koljic.

„Nu avem echipa, sunt câteva semne de întrebare. O  să vedem ce vor arăta rapoartele fizice, tactice, discuțiile cu jucătorii. Deocamdată așteptăm să vedem la Raul (n.r. Raul Silva). Celelate deja… Baiaram, Elvir și Ivan nu vor juca. O să vedem… Avem probleme cu Raul, cu Riva (n.r. Rilvadinho), să vedem dacă vor fi rezolvate. Dacă nu.. Avem jucători care trebuie să facă diferența”, spunea Mirel Rădoi înainte de duelul cu FCSB, despre problemele din lot.

Mirel Rădoi a propus doi jucători la națională! Edi Iordănescu s-a conformat

Fostul selecționer al României, Mirel Rădoi, i-a propus succesorului său doi jucători, în apărare: Gabriel Tamaș, de la Petrolul, respectiv elevul său, Bogdan Mitrea. Asta după ce Vlad Chiricheș, titular indiscutabil în defensiva României, s-a accidentat. În final, Edi Iordănescu l-a adus pe Mitrea la națională.

„N-aș vrea să încep să-i fac selecția lui Edi. E clar că în momentul de față sunt mai mulți fundași centrali buni în Liga 1, nu doar la Craiova. Tamaș, de exemplu. Mai poate fi Mitrea, mai sunt mulți, nu vreau să creadă cineva că propun jucători la echipa națională. Știu cum e, pentru că am fost în locul lui Edi”, a spus Mirel Rădoi.

Laszlo Balint, despre conflictul cu Dan Nistor

Universitatea Craiova a început sezonul cu Laszlo Balint pe bancă, însă fostul antrenor de la UTA Arad nu a rezistat prea mult pe banca oltenilor.

Unul dintre motivele ce au dus la demiterea antrenorului a fost legat de conflictele cu jucătorii, Balint l-a scos din lot pe Dan Nistor, unul dintre liderii echipei din Bănie.

Antrenorul a povestit la Playsport detalii din culisele problemelor din vestiar.

”Nu aveam cum să intru cu o abordare arogantă într-un vestiar precum al Universității Craiova. Da, poate am fost un pic mai distant față de jucători, dar tocmai pentru că îmi doream să păstrăm un nivel de profesionalism, astfel încât fiecare să își vadă de ce are de făcut. Jucătorii să știe exact ce au de făcut, antrenorul să știe ce are de făcut, staff-ul la fel. Jucătorii îmi spuneau Mister, este o adresare comună la nivel de liga 1.

Nu am avut niciun conflict cu niciun jucător de acolo, am avut o relație forte bună, chiar aveam discuții individuale foarte dese cu ei. În cantonament, în Austria, am ieșit la doua mese din hotel și chiar am petrecut un timp foarte OK, ne-am relaxat un pic. Dar eu nu vreau să mă scuz. Au apărut foarte multe informații și au fost foarte mulți oameni care și-au dat cu părerea pe baza unor zvonuri.

”Seriozitatea a ajuns un defect”

Nu s-a gândit nimeni că poate unele lucruri au fost inventate cu un anumit scop. Eu nu m-am dus să mă scuz, eu știu cine sunt. Modul în care am ales să gestionez situația a fost cu totul profesionist.

Mi s-a reproșat într-o emisiune că sunt prea serios. Dar seriozitatea a ajuns un defect?! Dacă așa am ajuns în fotbalul românesc, să mergem la stadion, să intrăm în vestiar și să facem caterincă, eu nu am ce să caut într-un astfel de fenomen”, a povestit Laszlo Balint, la Playsport.

Lotul lui Mirel Rădoi pentru acest sezon

Portari: David Lazar, Laurențiu Popescu, Denis Rusu, Giedrius Arlauskis

Fundași: Paul Papp, Bogdan Mitrea, Bogdan Vătăjelu, Nicușor Bancu, Valerică Găman, Ivan Martic, Denis Benga, Raul Silva

Mijlocași: Alexandru Crețu, Vladimir Screciu, Alexandru Cîmpanu, Alexandru Mateiu, Ștefan Baiaram, Eduard Florescu, Dan Nistor, Mihai Căpățînă, Ante Roguljic, Ionuț Vînă, Sergiu Hanca, David Sala, Marian Danciu

Atacanți: Andrei Ivan, Rivaldinho, Elvir Koljic, Jovan Markovic