Veste neașteptată pentru Simona Halep înainte de duelurile pentru România. Nu se mai joacă nici în 2021

Moldoveanu Camelia / 08.04.2021, 08:51
Veste neașteptată pentru Simona Halep înainte de duelurile pentru România. Nu se mai joacă nici în 2021

Simona Halep a primit o veste înfiorătoare din Franța. Roland Garros va fi amânat pentru al doilea an la rând, din cauza celui de-al treilea val de Covid-19 din Europa. Ministerul Sportului din Franța a anunțat perioada în care o să aibă loc turneul de Grand Slam.

Pandemia îi pune bețe în roate Simonei Halep. Cânt se amână Roland Garros

Simona Halep, Roland-Garros 2021 se amână
Simona Halep, Roland-Garros 2021 se amână

Potrivit lequipe.fr, Ministerul Sportului din Franța a sugerat o amânare a turneului de Grand Slam din cauza perioadei dificile pe care o traversează Europa. La sugestia Guvernului, organizatorii Roland Garros au amânat competiția cu o săptămână mai târziu. Astfel, turneul se va desfășura în perioada 30 mai – 13 iunie.

Cu un an urmă veștile din Franța au fost mult mai triste. Atunci competiția s-a amânat cinci luni, ajungă să aibă loc abia în perioada 27 septembrie – 11 octombrie.

În acest moment există discuții cu organizatorii cu privire la proceduri, în special pentru primirea publicului. Există o posibilitate ca turneul să fie amânat cu câteva zile”, a precizat Ministerul Sportului din Franța în urmă cu câteva zile

Dacă perioada desfășurării turneului de la Paris nu o să mai sufere modificări, a doua săptămână de la Roland Garros 2021 se va desfășura în același timp cu turneele de iarbă de la Stuttgart (ATP), Nottingham (WTA) și ‘s-Hertogenbosch (ATP/WTA). Momentan nu se știe dacă și celelalte turnee o să fie decalate.

Aceeași sursă a specificat că în cazul în care competițiile se suprapun, Federația Franceză de Tenis ar putea fi nevoită să plătească eventualele pierderi financiare.

„Regina” tenisului este din România

O nouă confirmare pentru numărul 3 mondial. „Regina” Simona a fost declarată cea mai bună jucătoare pe zgură. WTA a realizat un clasament al ultimilor 5 sezoane în baza rezultatelor obținute de jucătoare în turneele desfășurate pe această suprafață. Topul s-a bazat pe o formulă care a „contabilizat” punctele realizate în toate meciurile din perioada 2016-2020. Forul ce conduce destinele tenisului feminin a prezentat și palmaresul obținut de Halep pe suprafața respectivă în perioada respectivă.

În 2020, Halep a câştigat două titluri pe zgură, la Praga şi la Roma. În ultimii 5 ani şi-a mai trecut în palmares titlul la Roland Garros (2018), două trofee la Madrid (2016, 2017). A jucat şi o finală la Roland Garros (2017), două la Roma (2017, 2018), una la Madrid (2019). Româncare are şi un sfert de finală la Madrid (2018) şi altul la Roland Garros (2019). Simo are un procentaj de 74,3% victorii în carieră pe această suprafaţă, iar în sezonul 2019-2020 a înregistrat un bilanţ de 24 de victorii şi 4 înfrângeri, scrie prosport.ro.