Veste senzațională pentru Simona Halep. Salt uriaș în carieră. Ce trebuie să se întâmple pentru ca totul să devină oficial

Moldoveanu Camelia 03.05.2022, 15:38
Veste senzațională pentru Simona Halep. Salt uriaș în carieră. Ce trebuie să se întâmple pentru ca totul să devină oficial

Simona Halep are șanse mari să ajungă în top 10 WTA, ba chiar să o detroneze pe Iga Swiatek. Totul s-ar putea petrece într-un timp foarte scurt, însă este nevoie și de puțin noroc. Între timp, campioana României s-a transformat în marea favorită de la Mutua Madrid Open.

Câștigarea turneului de la Madrid i-ar asigura Simonei Halep o urcare impresionantă în clasament

Simona Halep se află în acest moment pe locul 21 WTA și a impresionat cu prestațiile sale la Mutua Madrid Open. Cu toate că a avut un traseu, teoretic, ceva mai greu deoarece nu s-a aflat pe lista capilor de serie la Madrid, constănțeanca a avut meciuri solide și lăudabile.

Colaborarea cu noul ei antrenor, Patrick Mouratoglou, o ajută enorm pe Simona Halep, După cum s-a văzut, jucătoarea de tenis pare a fi într-o perioadă de vârf a carierei, specialiștii comparând prestațiile actuale cu cele din 2018 și 2019, ani în care a câștigat Ronald Garros și Wimbledon.

Drept dovadă, Simona Halep le-a scos de pe teren pe Paula Badosa (locul 2 WTA) și Cori Gauff în lacrimi. Ambele adversare ale româncei au fost demolate. În sferturile de la Madrid, Simo urmează să se confrunte cu Ons Jabeur, o specialistă pe zgură.

Dacă Simona Halep o să câștige cel de-al treilea trofeu de la Madrid, atunci o să acumuleze 2852 de puncte, adică ar urca pe poziția 12 în ierarhia mondială. De menționat ar mai fi și faptul că românca mai are două finala pierdute la Madrid, contra Sharapova, respectiv Bertens.

Cu toate că Simona Halep a declarat în repetate rânduri că nu o interesează locul din clasament, jucătoarele din partea superioară a ierarhiei beneficiază de un traseu, teoretic, mult mai ușor către fazele finale ale unui turneu.

Norocul, atuurile și titlurile de la Roma și Roland Garros ar face-o pe Simona Halep lider mondial

Mergând în continuare pe o ipoteză pozitivă, dar ținând cont și de jocul excelent demonstrat, Simona Halep ar putea încheia turneele pe zgură de pe locul 1 WTA. Bineînțeles că primul pas este câștigarea marelui trofeu de la Mutua Madrid Open.

Dacă Simona Halep o să câștige ulterior la Roma și Roland Garros, cele două turnee i-ar aduce nu mai puțin de 2900 de puncte. Astfel, ea ar urca până pe poziția 2 WTA. Însă, e posibil ca simpla calificare în finală la cele două turnee să o propulseze pe locul secund, asta dacă Barbora Krejcikova demonstrează în continuare un joc mult sub cel din 2021, atunci când a câștigat la Roland Garros.

Mai mult, nu este exclus ca Simona Halep să devină lider mondial dacă totul merge „ca pe roate”. Marele atu al româncei este faptul că nu are de apărat niciun punct la Roma sau Roland Garros. Anul trecut, campioana României nu a participat la aceste turnee deoarece era accidentată.

De cealaltă parte, Iga Swiatek are de apărat titlul de la Roma și cele 900 de puncte obținute, iar la Roland Garros a obținut 430 de puncte pentru accederea în sferturile de finală. Momentan poloneza se reface din cauza problemelor la umărul drept, însă până în prezent a arătat că poate spulbera aproape oricine îi iese în cale.

Simona Halep ocupă o poziție bună în WTA Race

Clasamentul paralel care monitorizează jucătorii de tenis în vederea stabilirii numelor care se califică la Turneul Campioanelor, WTA Race, o clasează pe Simona Halep pe poziția 7.

Campioana României a adunat până acum 1311 puncte, cu toate că a evoluat în puține turnee în comparație cu celelalte jucătoare. Spre exemplu, Paula Badosa are 1772 în clasamentul Race, iar în ierarhia mondială are 4390 de puncte.

Și în WTA Race Iga Swiatek e lider detașat. Aceasta a acumulat 2500 de puncte. Însă, rămâne de văzut ce o să se întâmple până la finalul anului, cert este faptul că Simo demonstrează un joc bun și un psihic imbatabil.

Urmăriți Playsport.ro și pe