Veste tristă în Giulești. Constantin „Bebe” Năsturescu s-a stins la vârsta de 81 de ani! Fostul jucător bifase peste 300 de meciuri în culorile Rapidului

Bădulescu Silvian / 11.12.2021, 08:37
Veste tristă în Giulești. Constantin „Bebe” Năsturescu s-a stins la vârsta de 81 de ani! Fostul jucător bifase peste 300 de meciuri în culorile Rapidului

Clubul de fotbal Rapid București a primit o veste tristă. Constantin „Bebe” Năsturescu a decedat la vârsta de 81 de ani. Fosta extremă a disputat pentru Rapid peste 300 de meciuri în toate competițiile.

S-a alăturat „Galeriei din Ceruri”

La mai puțin de două ore după ce „giuleștenii” au obținut toate cele trei puncte puse în joc în disputa cu FC Argeș, clubul de sub podul Grant a primit o veste tragică. Una dintre legendele clubului, Constantin „Bebe” Năsturescu a trecut în neființă. El avea vârsta de 81 de ani.

Acesta a disputat peste 300 de meciuri oficiale pentru Rapid București. Dintre acestea, 288 au fost pe prima scenă a fotbalului românesc, Divizia A, timp în care a reușit să marcheze 25 de goluri. Se adaugă și meciuri în competiții externe precum Cupa Campionilor Europeni, Cupa Orașelor Târguri, Cupa UEFA sau Cupa Cupelor. Acesta avea și trei prezențe la echipa națională a României.

El a făcut parte din lotul care a adus Rapidului primul titlu de campioni din istoria de aproape 100 de ani a acestora. În ediția 1966-1967, Rapid București se încununa campioană națională la sfârșitul unui sezon în care aceștia au obținut cu două puncte mai mult decât Dinamo București. Constantin Năsturescu a jucat în 25 de partide din 26, marcând trei goluri. Și-a mai trecut în cont și o Cupă a României în 1972.

Campion European la Tineret

În 1962, ceea ce este cunoscut astăzi drept Campionatul European U19 a fost câștigat de către România. Formatul era puțin diferit, deoarece se adresa jucătorilor sub 18 ani, dar România a ridicat trofeul deasupra capului la sfârșitul competiției.

Năsturescu a făcut parte din lotul care a cucerit medalia de aur la turneul respectiv și a fost coleg de generație cu jucători precum Adamache, Suciu, Pall, Gergely, Jamaischi, Dumitriu III, Voinea sau Petescu. În acel sezon, de altfel, 1961-1962, el se transfera de la CFR Roșiori la Rapid București. Transferul se făcea pe filiala echipelor ceferiste.

Între 1962-1974 a apărat culorile alb-vișinii ale Rapidului, fiind unul dintre jucătorii cu cele mai multe apariții pentru această echipă. După perioada petrecută în Giulești, el a mai jucat în diviziile inferioare pentru Progresul Brăila sau Unirea Focșani. Totodată, are și alte trei meciuri jucate la echipa olimpică a României.

O veste tragică ne-a lovit în această seară. Constantin „Bebe” Năsturescu s-a alăturat Galeriei din Ceruri. Campion cu Rapid în 1967, Bebe Năsturescu a jucat peste 300 de meciuri în alb-vișiniu.

Sincere condoleanțe familiei și prietenilor! Victoria din această seară o dedicăm memoriei fostului nostru mare jucător. Drum lin!” a fost comunicatul emis pe pagina de Facebook a echipei FC Rapid 1932.