Veste tristă pentru Sorana Cîrstea la început de săptămână. Unde a ajuns jucătoarea după prestațiile din ultima vreme

Moldoveanu Camelia / 26.07.2021, 11:38

Încă o săptămână, încă o actualizare a clasamentului WTA, încă o veste proastă pentru Sorana Cîrstea. Cu toate că a traversat una dintre cele mai bune perioade din carieră, iubita lui Ion Ion Țiriac începe să scadă în clasament de la o săptămână la alta. Accidentarea se pare că o să o coste mai mult decât s-ar fi preconizat.

Sorana Cîrstea coboară iar în clasament

Iubita lui Ion Ion Țiriac are încă un motiv de tristețe. Sorana Cîrstea nu se află într-o situație prea bună, fiind accidentată după meciul în care a fost învinsă de Emma Răducanu la Wimbledon. După ce săptămâna trecută a coborât două poziții, de pe locul 37 pe 39, iar acum mai coboară un loc. Cu alte cuvinte, Sorana începe această săptămână de pe poziția 40.

Rivala ei, Simona Halep, a reușit să se păstreze pe locul 10 WTA. Mai exact, nicio jucătoare din Top 10 WTA nu și-a modificat poziția în clasament. Ashleigh Barty se menține pe primul loc, poziție ocupată cu un total de 9.635 de puncte.

Dintre toate româncele aflate în clasamentul WTA (Top 200) doar Jaqueline Cristian, Elena Gabriela Ruse și Irina Camelia Begu au urcat.

În afară de Halep, româncele din Top 200 sunt următoarele:

– Sorana Cîrstea a coborât de pe locul 39 pe 40, cu 1.734 puncte;

– Patricia Ţig a coborât două poziţii, până pe 76, cu 1.045 de puncte;

– Irina-Camelia Begu a urcat de pe locul 81 pe 78, cu 1.017 de puncte;

– Ana Bogdan se menţine pe locul 101, cu 820 de puncte;

– Elena-Gabriela Ruse a urcat de pe locul 137 pe 105, cu 792 de puncte.

– Irina Bara a coborât de pe locul 116 pe 123, cu 692 puncte;

– Jaqueline Cristian a urcat de pe locul 159 pe 148, cu 545 de puncte;

– Mihaela Buzărnescu a coborât de pe locul 168 pe 169, cu 452 de puncte.

Ce anume o face mai relaxată pe iubita lui Ion Țiriac Jr.

Forma excelentă pe care a arătat-o Sorana Cîrstea de la începutul acestui an, este explicată de sportiva noastră în câteva declarații. Sorana a dezvăluit că perioada de pauză forțată de pandemia de Covid-19 a făcut-o să aprecieze mai mult tenisul. Sportiva a recunoscut că pasiunea sa pentru sportul alb este foarte mare. Chiar a forțat intrarea la două meciuri ale lui Roger Federer la Roland Garros 2021.

Pandemia de coronavirus mi-a oferit o nouă perspectivă asupra vieții! Am început să mă bucur mai mult de viață și să văd lucrurile în profunzime. Acum pot spune că sunt mult mai relaxată decât înainte, mai calmă.

Înainte de pandemie eram bine în viața personală, dar cariera mea se afla într-o pantă descendentă, nu îmi găseam ritmul. Am stat mai mult timp acasă, iar în primele două luni nici nu m-am atins de rachetă. Nu voiam să o văd! Apoi am realizat că de fapt îmi lipsește acest sport!

Îmi lipseau călătoriile, împachetatul lucrurilor, timpul petrecut în hoteluri, o mulțime de lucruri. Mi-am dat seama cât de norocoase suntem să avem acest job. Nu am mai pus presiune pe mine, ci pur și simplu am vrut să mă bucur de tenis, de faptul că spectatorii au revenit în tribune.

Am dat buzna pe terenul central de la Roland Garros să îl văd pe Roger la două meciuri. Ceea ce nu aș fi făcut în trecut! Pot spune că sunt mult mai relaxată și mă bucur de fiecare lucru mărunt în timpul unui turneu”, a spus Sorana Cîrstea.