Lacrimi pentru Sorana Cîrstea. Evenimentele de la Abu Dhabi nu au decurs așa cum dorea jucătoarea de tenis

Dragos Stefanescu 06.02.2023, 20:48
Lacrimi pentru Sorana Cîrstea. Evenimentele de la Abu Dhabi nu au decurs așa cum dorea jucătoarea de tenis

Sorana Cîrstea a jucat luni după-amiază în primul tur din cadrul turneului de la Abu Dhabi. Românca a pierdut în fața ucrainencei Marta Kostiuk, în trei seturi, scor 2-6, 6-1, 2-6.

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Abu Dhabi

În cursul zilei de luni, 6 februarie, Sorana Cîrstea (32 de ani, 63 WTA) a înfruntat-o pe Marta Kostiuk (20 de ani, 57 WTA) în primul tur al turneului de la Abu Dhabi.

Sorana a început bine partida, dar echilibrul s-a rupt la scorul de 2-2. Kostyuk și-a impus rapid stilul de joc și a câștigat setul cu scorul de 6-2. Vădit nemulțumită de soarta primului set, Sorana a revenit spectaculos în actul secund. Românca a servit excelent și a fost foarte agresivă pe retur. Ea a câștigat categoric setul cu scorul de 6-1, după doar 34 de minute. În ciuda faptului că Sorana părea capabilă să câștige meciul, în setul decisiv a clacat din nou la scorul de 2-2. Kostyuk nu a mai cedat niciun game și s-a impus cu 6-2. Astfel, după o oră și 54 de minute de joc, Marta Kostyuk a câștigat meciul cu scorul de 6-2, 1-6, 6-2 și s-a calificat în turul doi al competiției.

Pentru acest meci Sorana Cîrstea a primit un punct WTA și un cec în valoare de 7.500 de dolari. Aceasta este a treia eliminare consecutivă încă din primul tur după cele de la Adelaide și Australian Open.

Sorana Cîrstea se pregătește cu fostul antrenor al lui Roger Federer

Sorana Cîrstea are un început slab de sezon. Românca a fost eliminată de la Adelaide și Australian Open încă din primul tur. După această eliminare prematură, Sorana a plecat la Dubai, unde efectuează un stagiu de pregătire în vederea turneelor asiatice din luna februarie.

Sorana a apărut la antrenamente alături de Peter Wessels, fostul antrenor al lui Roger Federer. Românca a postat pe rețelele de socializare o fotografie elocventă, în care a dat de înțeles că se pregătește intens cu Wessels. ”Muncă grea, zi de zi, fără întrerupere”, a fost mesajul Soranei.

Totuși, Sorana nu a anunțat momentan dacă a renunțat la colaborarea cu antrenorul Thomas Johansson, cel care a însoțit-o la Australian Open.

Sorana și-a impresionat din nou fanii

Organzatorii turneului de la Abu Dhabi au ales-o pe Sorana Cîrstea să promoveze competiția. Cu acest prilej românca a primit o provocare inedită. Ea a trebuit să filmeze un clip cu un mesaj în limba engleză, apoi altul cu același mesaj dar în limba arabă. Sportiva nu a dat în spate, dimpotrivă, a îmbrățișat provocarea și s-a descurcat foarte bine. Sorana a arătat că nu degeaba are rezidență în Emiratele Arabe Unite și s-a descurcat de minune, provocând admirația fanilor.

Urmăriți Playsport.ro și pe