Veste tristă pentru Universitatea Craiova. Recuperarea lui Nicușor Bancu, imposibilă până la finalul sezonului

Olteanu Ștefan 17.01.2023, 15:58
Veste tristă pentru Universitatea Craiova. Recuperarea lui Nicușor Bancu, imposibilă până la finalul sezonului

Nicușor Bancu (30 de ani) va lipsi tot restul sezonului pentru Universitatea Craiova. Informația a fost dezvăluită chiar de patronul echipei din Bănie, Mihai Rotaru.

„Vom aștepta cantonamentul de vară”. Nicușor Bancu nu va mai juca în sezonul 2022 – 2023 pentru Universitatea Craiova

Pe 12 noiembrie 2022, în runda cu numărul 18 a Superligii, Nicușor Bancu a părăsit duelul Rapid București – Universitatea Craiova 2-2, în minutul 77, după ce s-a accidentat grav.

La doar câteva ore după meci, căpitanul oltenilor a primit un verdict crunt din partea medicilor. A suferit o ruptură la nivelul ligamentelor încrucișate de la genunchi, adică una dintre cele mai grave accidentări din rândul sportivilor.

Tot în luna noiembrie a anului trecut, Nicușor Bancu a fost operat cu succes la Roma, în Italia, după care a început procesul de recuperare. În cazul unei astfel de intervenții chirurgicale, procesul de recuperare durează, de regulă, între 4 și 6 luni.

Însă, sunt situații în care perioada poate fi prelungită considerabil. Avem exemplul lui Ianis Hagi, care a suferit același tip de accidentare, dar care nu a mai jucat de fix un an de zile.

În ceea ce îl privește pe Nicușor Bancu, patronul Universității Craiova a lăsat de înțeles că nu sunt complicații și că ar putea reveni, teoretic, la finalul sezonului. Însă, din dorința de a nu-l forța, a decis împreună cu fotbalistul să declare sezonul 2022 – 2023 încheiat oficial pentru el:

„Nicușor Bancu va fi apt în aprilie-mai. Pentru protecția lui, vom aștepta să aibă cantonamentul de vară”, a declarat Mihai Rotaru, la Pro Arena.

21 de meciuri a jucat Bancu pentru Craiova în acest sezon, reușind să marcheze un gol și să ofere două pase decisive. Cota de piață a căpitanului de la Universitatea Craiova este de 1.5 milioane de euro.

Mihai Rotaru va transfera un fundaș stânga în această iarnă

Patronul oltenilor a vorbit și de campania de achiziții din această iarnă, aflată în curs de desfășurare. Oltenii i-au adus pe Alexandru Ișfan, transferat de la FC Argeș pentru 650.000 de euro, și pe Gjoko Zajkov, internațional nord-macedonean pe care l-au legitimat din postura de jucător liber.

Mihai Rotaru spune că va mai aduce un fundaș stânga, post pe care evoluează și Bancu, deoarece Eugen Neagoe se mai poate baza în acest moment doar pe Bogdan Vătăjelu:

„Ca în fiecare an, podiumul (n.r. e obiectivul echipei) și acum este extrem de important cum începem. Dacă începem bine, atunci putem spune că ne putem încadra și într-un obiectiv mai sus, adică locul întâi. Depinde cum începem cu Botoșani. Sperăm să mergem pe un drum bun.

Dacă rezolvăm și fundașul stânga, pentru că nu avem dublură la Vătăjelu, considerăm că a fost o campanie de transferuri foarte bună.

Noi considerăm că prin aducerea lui Ișfan am luat cea mai bună soluție de jucător transferabil din România. Era cel mai bun produs de pe piață care putea să fie achiziționat”, a mai declarat Mihai Rotaru, potrivit sursei citate.

Duelul FC Botoșani – Universitatea Craiova e programat sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 20:00.

Urmăriți Playsport.ro și pe