Veste uriașă pentru cluburile din LIGA 1! Kyros Vassaras a anunțat când vom avea VAR

Ștefănescu Dragoș / 18.01.2022, 21:54
Veste uriașă pentru cluburile din LIGA 1! Kyros Vassaras a anunțat când vom avea VAR

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, a făcut un anunț extrem de important pentru cluburile din Liga 1. Acesta a dezvăluit când vom avea sistemul VAR în fotbalul românesc.

Kyros Vassaras, anunț uriaș pentru cluburile din Liga 1

Liga 1 se va relua peste câteva zile, iar cluburile au primit o veste uriașă chiar înaintea debutului oficial în noul an.

Preşedintele CCA, Kyros Vassaras, a făcut un anunț extrem de important pentru fotbalul românesc. Acesta a anunţat care ar putea fi primul meci din România, care va avea parte de sistemul VAR. După spusele lui Vassaras, meciul din Supercupa României, care se va juca pe 10 iulie, ar putea beneficia de sitemul VAR. Președintele CCA susține că sezonul viitor al Ligii 1 ar putea avea parte de VAR.

Sistemul VAR stă bine. Ştirile sunt bune, fiindcă am pregătiti planul, suntem flexibili cu acesta, aşa că am ajuns în stadiul de a face pregătirea practică pe teren. Din punct de vedere al arbitrajului, am făcut seminarele, am făcut cursurile, fac şi pregătirea în camera VAR şi este un progres bun.

Conform planului nostru, cel mai devreme ar putea sa fie la Supercupă. Vrem să începem cu siguranţă în prima zi din sezonul viitor. În acest moment, la cum se prezintă lucrururile, suntem în grafic”, a declarat Kyros Vassaras.

Supercupa României s-ar putea juca în străinătate

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a dezvăluit recent că Supercupa României s-ar putea juca în străinătate. Meciul ar putea avea loc într-una dintre țările în care există comunități mari de români.

În 2022 ne propunem să organizăm Supercupa României într-una din ţările cu comunităţi mari de români: Italia, Germania, Spania, Marea Britanie, Statele Unite sau Moldova. Oricare dintre aceste ţări poate să reprezinte o opţiune începând cu 2022”, a declarat Răzvan Burleanu, pe finalul anului trecut.

Arbitrajul românesc se pregătește pentru VAR

Arbitrul Radu Petrescu a vorbit și el despre sistemul VAR. Acesta a dezvăluit că pregătirile pentru introducerea acestui sistem în fotbalul românesc sunt în plină desfășurare.

Pregătirea pentru VAR este în grafic şi azi au fost două brigăzi care au făcut pregătirea, urmează săptămâna aceasta, mai departe, şi astepătm la inceputul sezonului viitor să înceapă meciurile cu VAR. Le transmit că fotbalul se joacă pe teren, să încerce pe cât posibil să respecte arbitrii. Din punctul nostru de vedere, punem mare preţ pe respect. În temele pe care le-am susţinut la curs, o mare discuţie a fost în jurul protestelor şi a simulărilor, deci sunt lucruri care cu siguranţă şi ele pot fi îmbunătăţite.

VAR este mult mai complex decât poate părea la prima vedere. Gândiţi-vă că este un grup de 50 de perosane care trebuie să facă instruirea, 50 şi ceva de persoane care trebuie să luccreze câte doi”, a spus Radu Petrescu.