Vești bune pentru echipa națională! Un jucător folosit de Rădoi a revenit în teren după aproape două luni

Gabriel-Alexandru Ioniță / 04.12.2021, 06:51
Vești bune pentru echipa națională! Un jucător folosit de Rădoi a revenit în teren după aproape două luni

Dragoș Nedelcu a fost convocat constant de Mirel Rădoi la echipa națională a României în meciurile din această toamnă din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022.

Mijlocașul defensiv împrumutat de FCSB la Fortuna Dusseldorf prindea constant echipa de start a nemților. Iar din acest motiv a fost titularizat în câteva rânduri și la naționala României, având evoluții apreciate.

Dragoș Nedelcu, important în această toamnă pentru echipa națională a României

Nedelcu a fost integralist în victoria României din Islanda, scor 2-0, în septembrie. De asemenea, el a fost titularizat de Rădoi și în deplasarea din Macedonia de Nord, când România a terminat la egalitate, scor 0-0.

De atunci însă, el a intrat într-un con de umbră la Dusseldorf. Nedelcu nu a mai fost folosit deloc în ultimele 7 săptămâni. În total, s-au adunat șase meciuri oficiale în care fotbalistul crescut la Academia Hagi nu a fost inclus în lot sau a fost „uitat” pe banca de rezerve.

Această serie s-a încheiat însă la meciul jucat de Fortuna Dusseldorf în deplasare cu Darmstadt, echipa de pe locul 2, în etapa cu numărul 16 din 2. Bundesliga. Echipa lui Nedelcu s-a impus cu scorul de 3-1, iar românul a intrat pe teren în minutul 68 în locul lui Bodzek.

Hennings, cu o dublă, și Khaled Narey au marcat pentru Fortuna, care, grație acestei victorii, prima din ultimele 5 etape, poate visa din nou la reintrarea în lupta pentru promovarea în Bundesliga. Alb-roșii sunt momentan doar pe locul 11 după 16 etape, însă la doar 9 puncte față de locul 3 ocupat de Regensburg, care are însă un meci mai puțin disputat.

Revenirea lui Nedelcu nu poate decât să îi bucure pe oficialii FRF

Revenirea lui Dragoș Nedelcu la Dusseldorf reprezintă o veste bună pentru viitorul selecționer al României, oricare va fi numele lui. Mijlocașul defensiv în vârstă de 24 de ani poate fi un jucător esențial pentru viitoarele campanii ale echipei naționale.

Internaționalul român este împrumutat de FCSB la Fortuna până în iunie 2022. Germanii au însă o clauză de transfer definitiv în schimbul sumei de două milioane de euro. O pasă decisivă de gol a reușit Nedelcu în 9 meciuri jucate în acest sezon de 2. Bundesliga pentru Fortuna Dusseldorf.

EXCLUSIV. Reportaj-eveniment cu Dragoș Nedelcu din fotbalul german: “Sunt fericit și motivat! Munca și zeița Fortuna m-au dus la Fortuna Dusseldorf!”