Vești bune pentru Simona Halep și Sorana Cîrstea. Organizatorii de la Wimbledon au anunțat numele jucătoarelor calificate pe tabloul principal

Giosanu Catinca 09.06.2022, 13:52
Vești bune pentru Simona Halep și Sorana Cîrstea. Organizatorii de la Wimbledon au anunțat numele jucătoarelor calificate pe tabloul principal

Simona Halep (30 de ani) și Sorana Cîrstea (32 de ani) au primit vești bune înainte de următorul turneu la care vor participa. Anunțul care le-a luat prin surprindere pe cele mai importante jucătoare de tenis ale României.

Simona Halep și Sorana Cîrstea, vești bune înainte de Wimbledon

Înaintea participării de la Wimbledon, următorul turneu de Grand Slam, Simona Halep a fost surprinsă într-o postură inedită. Ea a luat parte la ceremonia de absolvire a celor care au urmat cursurile Mouratoglou International School. Soția lui Toni Iuruc a acceptat bucuroasă invitația.

Ulterior, constănțeanca a postat pe contul ei de socializare câteva imagini de la respectivul eveniment.

Româncele s-au calificat pe tabloul principal

Turneul de tenis de la Wimbledon, singurul Grand Slam pe iarbă, se va desfășura în perioada 27 iunie-10 iulie 2022.

Organizatorii de la Wimbledon au anunțat deja numele jucătoarelor care s-au calificat pe tabloul principal. Simona Halep și Sorana Cîrstea se află în fruntea listei.

Pe lista jucătoarelor acceptate direct pe tabloul principal se mai regăsesc alte cinci jucătoare române: Gabriela Ruse, Irina Begu, Ana Bogdan, Irina Bara și Mihaela Buzărnescu.

Cine va lipsi de la Wimbledon 2022

Aryna Sabalenka (24 de ani, locul 6 WTA) şi Victoria Azarenka (32 de ani, locul 19 WTA) nu vor putea evolua la turneul de tenis de la Wimbledon din cauza interdicţiei de participare impuse de către britanici jucătorilor din Rusia şi Belarus, în contextul războiului declanșdat de Vladimir Putin în Ucraina.

Emma Răducanu ar putea rata turneul de la Winbledon. Jucătoarea cu origini românești, care a avut mai multe probleme fizice în trecut, s-a accidentat la Openul de la Nottingham.

”Nu voi fi în măsură să joc”

În timpul meciului cu Viktorija Golubic (29 de ani, 55 WTA), Răducanu s-a întins la orizontală pe un prosop pe gazon și a primit îngrijiri medicale. Văzând că nu mai poate evolua, ea a decis să se retragă.

Jucătoarea din Marea Britanie va fi nevoită să facă investigații suplimentare. Nu se știe dacă va putea juca la Wimbledon. Cert este că va lipsi de la Bad Homburg Open.

A fost dezamăgitor să renunţ săptămâna aceasta din cauza unei accidentări şi nu voi fi în măsură să joc la Birmingham. Sunt însă nerăbdătoare să revin când mai curând pe terenurile de tenis, pentru a profita de restul sezonului pe iarbă.”, a spus Emma Răducanu, potrivit celor de la BBC.