Vești teribile pentru Simona Halep înainte de Australian Open. Ce jucătoare și-au anunțat prezența la turneele premergătoare

Giosanu Catinca / 10.12.2021, 17:48
Vești teribile pentru Simona Halep înainte de Australian Open. Ce jucătoare și-au anunțat prezența la turneele premergătoare

Simona Halep (30 de ani, locul 20 mondial) se află pe lista sportivelor care vor participa la cele două turnee de categorie WTA 250 ce vor avea loc în paralel, între 4 și 9 ianuarie, la Melbourne.

Simona Halep, posibilă întâlnire cu Emma Răducanu

Reprezentanții site-ului oficial WTA au anunțat că cele 44 de jucătoare înscrise pe tablourile principale vor fi împărțite în două turnee la finalul lunii decembrie.

Printre posibilele adversare ale Simonei Halep la Melbourne se numără jucătoare precum Anastasia Pavlyuchenkova (11 WTA), Naomi Osaka (13 WTA) sau britanica de origine română Emma Răducanu.

Din România sunt acceptate Sorana Cîrstea (38 WTA), Irina Begu (60 WTA) și Jaqueline Cristian (71 WTA). Și acestea s-ar putea confrunta cu sportiva de la malul mării.

Lista participantelor turneului de la Adelaide

În aceeași perioadă, dar la Adelaide, 13 dintre primele 20 de jucătoare ale lumii vor participa la un turneu de categorie WTA 500.

Simona Halep a intrat în vacanță

Simona Halep ar fi trebuit să participe și la turneul demonstrativ fin Africa de Sud, dar s-a retras din cauza variantei super-mutante de Covid. Decizia sa a avut repercursiuni. Organizatorii turneului demonstrativ de la Johannesburg (Africa de Sud), la care Halep era așteptată în zilele de 18 și 19 decembrie, au decis amânarea evenimentului! Asta după ce românca s-a retras din turneu de teama virusului Omicron.

În concluzie, turneul demonstrativ Africa Cares Tennis, la care trebuiau să participe mai multe vedete ale tenisului, printre care și Simona Halep, nu va mai avea loc anul acesta. Organizatorii au amânat evenimentul pentru anul 2022, la o dată care va fi comunicată ulterior, preconizând că ceilalți participanți vor lua exemplul Simonei și se vor retrage din turneu.

Situația în Africa de Sud este în continuare una alarmantă. Mai multe țări au interzis zborurile din și către țara respectivă din cauza numărului mare de infectări. Turneul de la care Halep a ales să se retragă își propunea să promoveze tenisul în Africa de Sud, dar în același timp să contribuie la lupta împotriva violenței bazate pe gen.