Veștile proaste se țin lanț pentru Simona Halep! Absența româncei de la Wimbledon va lăsa urme adânci

Andrei Păunescu / 26.06.2021, 10:33
Veștile proaste se țin lanț pentru Simona Halep! Absența româncei de la Wimbledon va lăsa urme adânci

Simona Halep primește numai vești proaste după accidentarea de la Roma. Absența româncei de la Wimbledon urmează să îi distrugă poziția din clasamentul WTA. Unde s-ar putea poziționa logodnica lui Toni Iuruc după retragerea de la turneul de Grand Slam.

Veștile proaste se țin lanț pentru Simona Halep!

Simona Halep are de suferit mai mult decât ar fi crezut după accidentarea de la Roma. Fanii s-au bucurat nespus după ce aceasta a anunțat că se reîntoarce pe teren la Bad Homburg, însă s-a retras înainte să înceapă competiția. Cu speranța că o să-și poată apăra trofeul, Simo a zburat către Londra. Din păcate a anunțat pentru a doua oară consecutiv că a accidentarea o face să renunțe și la Wimbledon.

Jucătoarea de tenis a lipsit din marile competiții mai bine de o lună, lucru care urmează să o se vadă foarte clar în clasamentul WTA. Simona Halep a intrat în Top 10 jucătoare de tenis din lume în 2014 și de atunci n-a mai putut fi înlăturată de pe primele poziții. Din păcate, retragerea de la Wimbledon o să o coste 2000 de puncte, ceea ce înseamnă că după șapte ani s-ar putea să ajungă mai jos de poziția 10 în clasamentul mondial.

Cu mare tristețe îmi anunț retragerea de la Wimbledon, întrucât accidentarea mea la gambă nu s-a vindecat complet. Am dat tot ce am putut pentru a fi gata de joc, am fost încântată să revin aici, dar corpul meu a spus nu și va trebui să păstrez aceste sentimente pentru anul următor.

Sunt foarte supărată să iau această decizie. A fost o perioadă dificilă, să vedem ce îmi va rezerva viitorul. Sper că voi deveni o sportivă și o persoană mai puternică. Mulțumesc tuturor celor de la Wimbledon pentru înțelegere”, a punctat Simona Halep pe rețelele de socializare.

Cel mai probabil, Halep a luat această decizie și cu gândul la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ea declarat în foarte multe rânduri că a fost visul său dintotdeauna să reprezinte România la cea mai importantă competiție sportivă de pe planetă.

Schimb de mesaje între Halep și oficialii de la Wimbledon, după anunțul-șoc al sportivei românce

Organizatorii turneului de la Wimbledon și-au exprimat regretul la auzul acestei vești. Fapt ușor de explicat în contextul în care Halep era a treia favorită și deținătoarea en-titre a trofeului. Halep a câștigat la All England Club în 2019 după o finală de excepție împotriva Serenei William. Anul trecut, turneul nu s-a disputat din cauza pandemiei de coronavirus.

„Ne vei lipsi în acest an, Simona Halep! Să te întorci mai puternică în 2022!”, au transmis organizatorii turneului de la Wimbledon pe Twitter. Răspunsul sportivei din România nu a întârziat să apară. Halep le-a răspuns acestora tot prin intermediul unui mesaj pe rețeaua de socializare.