Viața de film a lui Adi Chică-Roşă. La 23 de ani, golgheterul Ligii 2 are de povestit cât alții în zece vieții

Moldoveanu Camelia / 04.01.2022, 22:32
Viața de film a lui Adi Chică-Roşă. La 23 de ani, golgheterul Ligii 2 are de povestit cât alții în zece vieții

Cariera de fotbalist nu este una ușoară, mai ales atunci când situația financiară nu-ți oferă confortul de a te axa doar pe carieră. Adi Chică-Roșă, golgheterul Ligii 2 are o poveste ruptă din filmele cu happy end. Tânărul atacant a fost forțat să vândă florin în „Țara Lalelelor” pentru a se putea întreține, renunțând astfel pentru o vreme la fotbal.

Din „Țara Lalelelor”, la „Regele” Ligii 2

Adi Chică-Roșă are 23 de ani și evoluează pe postul de atacant central la AS FC Buzău. El a fost împrumutat în iarna lui 2020 de la FC Botoșani. Până în acest moment Chică-Rosă a jucat 32 de meciuri în Liga 2 și a marcat 14 goluri, În sezonul actual, atacantul buzoienilor a fost pe teren în 14 meciuri din 16 etape disputate de echipa sa și a marcat de 11 ori. Astfel, rezultatele în clasează pe primul loc în topul celor mai buni fotbaliști din Liga 2.

Însă, înainte de a fi „Regele” Ligii 2, Adi a fost „Regele Florilor” în „Țara Lalelelor”. La 18 ani, atacantul s-a văzut fără nicio ofertă pe masă și cu probleme financiare considerabile, astfel a ajuns să plece în Olanda pentru a se întreține.

Când am terminat liceul, nu aveam nicio ofertă, nu aveam la ce echipă să joc. Aşa că am făcut ce ar fi făcut oricine. Nu puteam să stau degeaba şi să aştept. Aşa că am renunţat la fotbal. Am zis că nu e pentru mine. Am plecat la muncă în Olanda pentru un an. Am cules flori.

Golgheterul Ligii 2 a vândut flori pentru un an, iar soarta a făcut să fie văzut de cine trebuie și să i se ofere șansa vieții sale. Revenit în România pentru o scurtă vacanță, Adi a intrat pe teren dornic să joace fotbal.

(N.r. – După cele trei meciuri în Liga 4) Aşa am fost remarcat. La vremea respectivă cei de la Botoşani aveau echipă în Liga a 3-a şi m-au luat la ei”, a spus atacantul pentru Telekom Sport.

Adi Chică-Roșă visează să joace la FCSB și se declară „imun” la criticile lui Gigi Becali

Dornic să-și clădească o carieră frumoasă în fotbal, Adi Chică-Roșă visează să joace la o echipa mare din Liga 1. El crede că FCSB îi poate oferi posibilitatea ca pe viitor să evolueze la o echipa mare din străinătate. Tânărul fotbalist a mărturisit că nu-i este frică nici măcar de criticile pe care Gigi Becali obișnuiește să le aibă la adresa propriilor jucători.

Văd în FCSB posibilitatea de a ajunge mai departe în străinătate. Mă antrenez serios. Nici de criticile lui Gigi Becali nu îmi este frică. Să ajung eu acolo şi mai vedem. Visez frumos şi mă antrenez serios. Momentan mai am multe de arătat.

Sunt sigur că la forma mea a contribuit şi domnul Pustai, şi domnul antrenor secund. Nu aş fi reuşit să am momentul ăsta de explozie dacă nu erau ei. Şi colegii mei de echipă, desigur. Că nu joc singur la Buzău”, a mai spus jucătorul.

FC Buzău vrea să-l cumpere de Adi Chică-Roșă și să promoveze în Liga 1

Până la un posibil transfer, Adi Chică-Roșă își propune să ducă FC Buzău în Liga 1. Cristian Pustai, antrenorul echipei, a avut numai cuvinte de laudă la adresa atacantului.

El a avut o evoluţie constant bună, a marcat, asta e cel mai important pentru un atacant. Cu o mică scădere pe finalul turului, dar de înţeles din cauza decesului mamei lui. Îl văd un jucător de perspectivă. Cred că îi mai trebuie încă un an în Liga 2. La noi se promovează prea repede jucătorii şi apoi stau pe margine, nu mai joacă, se pierd.

E ambiţios şi sper să înţeleaga că numai cu răbdare poţi să ajungi unde îţi doreşti”, a spus antrenorul Buzăului.