Viața lui Rică Răducanu, distrusă de cel mai nenorocit viciu. O dată la două zile intră în locul interzis. „Toți mă ceartă!”

Catinca Giosanu 27.11.2022, 11:43
Viața lui Rică Răducanu, distrusă de cel mai nenorocit viciu. O dată la două zile intră în locul interzis. „Toți mă ceartă!”

Rică Răducanu are un viciu ascuns. Fostul portar al Rapidului și al echipei naționale este dependent de jocuri de noroc și pariuri. O dată la două zile intră în locul interzis. Și asta, pentru că nu se poate abține oricât de mult l-ar mustra cei din jurul său.

Viciul care i-a distrus viața lui Rică Răducanu

La cei 76 de ani ai săi, Rică Răducanu se confruntă cu dependența de jocuri de noroc. Fostul mare fotbalist a sesizat că reclamele la jocuri de noroc sunt peste tot și chiar a luptat împotriva acestui fenomen. Chiar și așa, el merge o dată la două zile în locul interzis.

Fosta mare glorie a fotbalului românesc a vorbit într-un interviu acordat pentru playtech.ro despre problemele cu care se confruntă.

”El m-a învățat cu păcănelele, e ca o boală în oase”

Rică Răducanu a recunoscut că se luptă cu dependența de jocuri de noroc. Bărbatul a spus, de asemenea, cine este persoana care l-a dus pentru prima oară la păcănele.

La pariurile sportive nu joc, nu-mi place, iar când eram jucător de fotbal, nici nu aveam voie. Am, însă, altă belea. M-a învățat Viorel Lis cu păcănelele, e ca o boală în oase.

Eram consilierul lui și, la sfârșitul programului, îmi zicea: „Hai, Rică, să mergem la păcănele!”. Vă spun, este boală grea, toată lumea mă ceartă.”, a spus fostul fotbalist, pentru sursa citată mai sus.

Ce pensie are Rică Răducanu

Rică Răducanu are un venit lunar de 1800 de lei. Atât primește pensie de la statul român. Fostului mare portar îi este destul de greu să își ducă traiul de pe o zi pe alta. Și totuși joacă cam la două zile, pentru că nu se poate abține!

De unde dracu bani, eu n-am! Mai iei de la unul, de la altul, tot speri să câștigi ceva. Din pensia mea, doar dacă prind ceva, că mi-o ia nevastă-mea. Nu pun mâna pe pensie, ăia sunt bani minați, trebuie să plătim gazele și lumina, astfel, cum să trăim?

Am mai câștigat vreo 1.000 de lei, când se organizează premii pentru cei ca mine, cu bonuri multe. Dar tot acolo îi cheltuiești, se știe! Eu joc cam la două zile, nu mă pot abține.”, a mai spus fostul mare portar.

Face economii ca să își plătească facturile

Rică Răducanu a mărturisit că banii stau mai mult la soție. Cuplul a ajuns să facă economii pentru a-și plăti facturile lunare de întreținere.

Recunosc că eu nu deschid facturile, nu am întrebat niciodată cât sunt de mari, soția se ocupă de asta. Dar mi-a spus deja că trebuie să facem economii, nici nu am dat drumul la căldură. Nu mai facem toată ziua duș și stăm cu luminile mai mult stinse.

O să ajungem să nu ne mai spălăm în curând. Vin vremuri grele, îmi e teamă de ce urmează. Nu mai las nici televizorul să meargă ca înainte. Ne restrângem de unde putem. Păi dacă îmi vine o factură de 30 de milioane cum am auzit că s-a întâmplat la alții, mă nenorocește.

A ajuns un lux în România să ai un trai decent, la limita existenței. La iarnă o să stăm în casă cu geaca pe noi, ca să plătim mai puțin la utilități.”, declara Rică Răducanu, la finalul lunii octombrie, pentru Playsport.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe