Victor Angelescu a dat lovitura cu Rapid. Noul patron din Giulești a cumpărat 50 la sută din acțiunile clubului

Robert Zanfir 12.04.2022, 18:56
Victor Angelescu a dat lovitura cu Rapid. Noul patron din Giulești a cumpărat 50 la sută din acțiunile clubului

Victor Angelescu a cumpărat 50 la sută din acțiunile Rapidului de la APS Holding. În urma tranzacției cu milionarul ceh Martin Machon, Angelescu a devenit unicul patron al giuleștenilor.

Rapidul traversează poate cea mai bună perioadă de la revenirea în Liga 1. Numirea lui Adi Mutu a readus rezultatele în Giulești, echipa a revenit „acasă”, odată cu inaugurarea noii arene, iar viitorul financiar al clubului are parte de semne bune.

Victor Anglescu, singurul patron al Rapidului

Victor Anglescu deținea doar jumătate din acțiunile clubului Rapid. Conform ProSport, acesta a devenit unicul proprietar al clubului, de la începutul acestei săptămâni. Omul de afaceri a cumpărat 50 la sută din acțiunile deținute de firma APS Holding, condusă de milionarul Martin Machon.

„Nu pot să infirm sau să confirm. Când va fi ceva, vom face anunțul”, a reacționat Angelescu pentru sursa amintită.

Tranzacția a fost anunțată și de site-ul suporterilor rapidiști. „Victor Angelescu a cumpărat acțiunile de la APS Holding, astfel că a devenit unicul patron al Rapidului.

Omul de afaceri deținea, până acum, 50 la sută dintre acțiunile de la gruparea de lângă Podul Grant, iar acum a intra în posesia întregului pachet de acțiuni”, se arată pe site-ul 1923.ro.

Victor Angelescu, sprijinit de Dan Șucu la Rapid

Rapid este lider în play-out-ul Ligii 1, după o serie de cinci victorii consecutive. Câștigarea barajului pentru Conference League este un obiectiv declarat al giuleștenilor.

Clubul pregătește viitorul sezon, atunci când „vișiniii” vor sărbători centenarul. Invitat la Playsport Live, Laszlo Balint este convins că Rapid poate câștiga titlul în sezonul următor.

Iar viitorul financiar al clubului are parte de semne bune. Cu atât mai mult cu cât Victor Angelescu se bucură de sprijinul unuia dintre cei mai de succes oameni de afaceri din România, Dan Șucu.

„Dânsul a cumpărat baza pe care o aveam noi închiriată de la Coresi. El doreşte să cumpere mai multe baze din Bucureşti aflate în paragină şi să le transforme în centre de copii şi juniori, în special pentru fotbalul de masă.

Colaborăm cu el. El e şi sponsor la copii şi juniori, avem contract şi suntem în chirie la firma lui. Mi-a şi zis că pe el nu îl interesează echipa mare, e interesat doar de copii şi juniori. Ambii lui copii erau la o echipă de juniori, Viitorul Noua Generaţie parcă. În momentul în care el a cumpărat baza, echipa asta şi Rapid s-au comasat. Deci, copii lui sunt legitimaţi la Rapid de o săptămână. Dar nu cred că ăsta e mobilul investiţiei lui. Putea să îi ducă foarte bine la Hagi, la FCSB, la alte şcoli”, a spus Victor Angelescu.

Targetul pentru sezonul următor este clar, play-off-ul. Asta a fost de când am venit în prima ligă. Am zis ca în primul sezon în care să nu fim la bătaie pentru retrogradare, iar sezonul viitor, cu un alt buget, să ne batem pentru play-off. Ăsta e primul obiectiv, după aceea vom vedea ce obiectiv ne vom pune.

Nu am avut un buget mic nici anul acesta. Probabil ar trebui să crească cu 20-30% ca să ne putem bate. Și anul acesta am fost aproape, dar vom avea un buget bun, de primele șase,
Victor Angelescu.