Victor Pițurcă a încercat să facă pe scouter-ul pentru Jose Mourinho: „I-am recomandat trei jucători”

Gabriel-Alexandru Ioniță 23.11.2022, 16:26
Victor Pițurcă a încercat să facă pe scouter-ul pentru Jose Mourinho: „I-am recomandat trei jucători”

În contextul victoriei de senzație pe care Arabia Saudită a obținută în fața Argentinei la Cupa Mondială din Qatar, Victor Pițurcă a dezvăluit că i-a propus în urmă cu câțiva ani lui Jose Mourinho, prin intermediul lui Giovanni Becali, să transfere trei jucători de la Al Hilal. Din spusele fostului selecționer reiese că acest episod s-ar fi petrecut undeva în 2016, când el antrena la Al-Ittihad, iar antrenorul portughez era la Manchester United.

Victor Pițurcă i-a propus indirect lui Jose Mourinho trei jucători de la Al Hilal

La acel moment, jucătorii respectivi erau tineri și arătau, conform lui Victor Pițurcă, faptul că aveau un potențial destul de mare de progres. În cele din urmă însă, Mourinho, după unele monitorizări, a decis să nu îi urmeze sfatul antrenorului român.

„I-am recomandat lui Mourinho trei jucători de la Al Hilal când am fost acolo. Nu i-a cumpărat, probabil i-a urmărit. Erau tineri atunci, jucători cu calități tehnice și fizice extraordinare. Cred că era pe la Manchester United atunci. I-am zis lui Giovanni, care era prieten cu el, nu i-am recomandat direct lui Mourinho. Mi-a zis că merge să vadă jucătorii. Nu știu dacă a mers sau nu, dar a fost interesat de ei”, a spus Victor Pițurcă potrivit sport.ro.

Arabia Saudită, lecție pentru fotbalul din România

Performanța de senzație reușită de naționala Arabiei Saudite la Cupa Mondială din Qatar a fost catalogată drept o „palmă morală” pentru fotbalul românesc. Daniel Isăilă a antrenat recent în acest campionat, la Al Hazm, iar în prezent îi pregătește pe cei de la Baniyas, din Emiratele Arabe Unite.

El a vorbit la PlaySport Live despre concepția pe care o au oamenii de fotbal și fanii din România în legătură cu zona fotbalistică a Golfului Persic. Fostul selecționer al naționalei U21 a ținut să sublinieze că această concepție este una eronată, iar nivelul acestui fotbal este unul ridicat.

„Și pentru mine a fost un șoc pozitiv. Am spus că fotbalul din Arabia Saudită era la momentul acela peste campionatul românesc. A fost un șoc pozitiv, am văzut nivelul care era. Este o surpriză și pentru mine, dar nu atât de mare ca și pentru voi. Antrenorii care au fost acolo… S-a creat o emulație. Până să merg eu, erau numai 4 străini (n.r. jucători). În 2018, au fost 8 străini, 7 în teren, plus unul pe bancă. Deci majoritatea sunt străini. Jucătorii locali și-au dat seama că trebuie să tragă mai mult și nivelul a crescut foarte mult. Fără investiții nu poți să faci. Investiții la nivel de infrastructură, la nivel juvenil. Și rezultatele se văd.

Avem, din păcate, idei preconcepute, nu ne informăm, vorbim numai de dragul de a vorbi, ăștia suntem noi românii, marea majoritate. Atunci când vorbești, trebuie să ai o anumită bază. Iar dacă te uiți pe lot, inclusiv Emiratele, dacă te uiți la jucătorii care activează acolo… Nu cred că avem jucători de nivelul ăsta în campionatul din România. Fără un buget adecvat nu ai cum să faci performanță în momentul de față”, a apreciat Daniel Isăilă.