Victor Pițurca îi transmite un avertisment clar lui Edi Iordănescu: „Trebuie să fie puternic, va fi atacat din toate părțile”

Moldoveanu Camelia 01.02.2022, 20:17
Victor Pițurca îi transmite un avertisment clar lui Edi Iordănescu: „Trebuie să fie puternic, va fi atacat din toate părțile”

Victor Pițurcă rupe tăcerea și dezvăluit în ce relații este acum cu oficialii FRF. Fostul selecționer s-a așteptat să fie măcar contactat de către Răzvan Burnealu. Cu experiență vastă în spate, „Piți” i-a transmis un avertisment foarte important lui Edi Iordănescu, actualul selecționer al României.

Victor Pițurcă se aștepta să fie ofertat de FRF

După ce Mirel Rădoi nu a vrut să mai continue la echipa națională, oficialii FRF au întocmit o listă a antrenorilor potriviți pentru a ocupa postul de selecționer. Cu toate că multe persoane se așteptau ca pe „lista scurtă” să se regăsească și Victor Pițurcă, se pare că Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță aveau alte calcule.

Chiar și Pițurcă se aștepta să fie ofertat, susținând că a rămas în relații bune cu Răzvan Burleanu. Mai mult, fostul selecționer știa deja cum ar fi decurs comunicare între el și conducerea naționalei.

Cei care hotărăsc știu cu cine pot face performanță. Ei știu mult mai bine ce au de făcut. Mie așa îmi place să cred. Restul, tot felul de interpretări se pot face. Cred că era normal din moment ce am calificat echipa națională de 4 ori. Dar sunt alte lucruri la mijloc. Poate chiar au crezut că răspunsul va fi altul, de asta oamenii nu și-au mai bătut capul. Cel mai bine era să aflați dacă eram întrebat. Când spui cu ei la cine te referi? Pe mine nu m-ar interesa de Stoichiță. Eu când am fost la echipa națională am discutat doar cu președintele FRF. Cu Răzvan Burleanu m-am despărțit în condiții bune. Chiar dacă la începutul campaniei se bătea cu pumnul în piept că o să mă schimbe. Eu nu am plecat din cauza lui Burleanu. Nu m-a împins nimeni pe mine să plec, eu aveam un contract beton.”, a declarat Victor Pițurcă la Digi Sport.

Edi Iordănescu a fost avertizat: „Trebuie să fie foarte puternic”

Victor Pițurcă nu a ezitat să-i critice pe oficialii FRF pentru clauza impusă lui Boloni. Mai mult, fostul selcționer îl avertizează pe Edi Iordănescu în legătură cu noua poziție pe care o ocupă.

A fost o telenovelă care nu s-a mai întâmplat în viața echipei naționale a României. Nu s-a mai văzut așa ceva. Revenind la Boloni, să-l ai pe Boloni în mână, să poți să beneficiezi de experiența lui, dar să-i pui o clauză că îl schimbi dacă termină pe locul doi. Lui Edi Iordănescu poți să-i ceri lucrul ăsta, dar nu lui Boloni. Ăsta este lucrul care l-a deranjat cel mai mult. El ar fi venit cu o piatră în pantof, nu i-a fi convenit deloc. El avea nevoie de câteva jocuri la echipa națională, să evalueze jucătorii. Asta este foarte important pentru orice selecționer pentru a putea evalua jucătorii.

Orice antrenor a venit la echipa națională trebuie susținut. Ce va face Edi la echipa națională vom vedea. Este un antrenor tânăr, care își dorește foarte mult. Psihic, să se gândească foarte mult. Echipa națională nu este FCSB sau CFR Cluj. A început cu stângul, cu acest scandal (cu Condescu). Dacă va avea un prim eșec trebuie să aibă putere psihică.

E normal să fie ajutat. Îl are pe tatăl său, care este prieten cu Oprea. Este normal să-l susțină. Când ești numit la cel mai înalt nivel, asta este. Și eu când am fost la naționala de tineret, apoi la naționala mare, au apărut multe despre mine.

Edi trebuie să fie foarte puternic pentru că va fi atacat din toate părțile. Sunt mulți care își spun părerea, mulți care au interese. El trebuie să-și vadă de treabă cu calm. Îl are pe tatăl său, care e cel mai titrat selecționer, cu o experiență fantastică, să se consulte cu el.”, a mai declarat Victor Pițurcă.

Urmăriți Playsport.ro și pe