Victor Pițurcă, înapoi în fotbal? „Eu zic că va reveni”

Bădulescu Silvian 28.01.2023, 12:40
Victor Pițurcă, înapoi în fotbal? „Eu zic că va reveni”

Victor Pițurcă (66 de ani) este liber de contract de mai bine de doi ani. Tehnicianul oltean a avut ultimul angajament la Universitatea Craiova, în sezonul 2019-2020. De atunci, însă, a preferat să rămână pe bară. Totuși, Gabriel Tamaș a declarat că fostul selecționer se gândește să revină în iarbă.

Gabriel Tamaș: „Am vorbit des la telefon. Eu zic că va reveni”

Victor Pițurcă a antrenat ultima oară în stagiunea 2019-2020. Atunci, fostul mare atacant a rezistat doar patru luni pe banca celor de la Universitatea Craiova.

Din acel moment, cel care a antrenat și naționala României în trei mandate a rămas pe margine. Totuși, Gabi Tamaș a dezvăluit că „Piți” este gata să revină în fotbal. Mai mult, a subliniat care este singura condiție pe care tehnicianul și-o dorește îndeplinită.

Am vorbit așa mai des la telefon. Nea Piți nu renunță niciodată, stai liniștit (n.r. – râde). Dacă este o ofertă bună pentru dânsul, eu zic că va reveni în fotbal. La noi e un pic cam greu să se bage într-un proiect care, până la urmă, ajunge la niște hopuri și nu este bine”, a spus Tamaș conform ProSport.

Victor Pițurcă și oferta pe care o regretă cel mai mult

Victor Pițurcă are un singur regret în carieră. Acesta a fost ofertat de Siria pentru a deveni selecționer, dar a refuzat să meargă în țara arabă.

M-a sunat un impresar, din partea Federației Siriene de Fotbal, să preiau echipa națională. Am spus „nu”, dar după două-trei zile am regretat pentru că nu m-am comportat ca un profesionist. Era vorba de un contract pe termen lung, se gândiseră la mine după ce mi-au citit CV-ul, dar am spus din prima „nu”. Nu am vrut nici măcar să văd care e strategia. Știu că au niște jucători destul de buni în componență. Dar ăsta a fost răspunsul meu, s-a terminat.  Mi s-ar părea ciudat să ajung în Siria”, a dezvăluit Pițurcă, într-un interviu acordat pentru Digi Sport.

Fostul selecționer îl ceartă pe Mihai Pintilii

Fostul selecționer a vorbit și despre problema licențelor PRO, care „bântuie” fotbalul autohton. Acesta este de părere că o echipă din Superligă nu ar trebui să fie lăsată să se prezinte la meciuri cu un „principal” fără licență PRO.

Și dacă merg în Moldova, problema este să își facă școală. În toată lumea, antrenorul trebuie să aibă diploma PRO. Nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă. Luându-l exemplu pe Mihai Pintilii, care a fost un om extrem de profesionist prin tot ceea ce făcea el, dar nu mi se pare corect ca o valoare ca el să fie la meciuri cu acea tabelă de schimbat jucătorii. Mi se pare penibil. Eu nu știu dacă el își dă seama. Ar trebui să meargă să-și facă școala. De asemenea, și cei care conduc Școala de Antrenori, Federația, trebuie să ia anumite măsuri ca jucătorii care au anumite meciuri la echipa națională să fie mai simplu pentru ei să ia licența într-un timp mai scurt.”

Urmăriți Playsport.ro și pe