Victorie fără emoții pentru Simona Halep la Melbourne. Gabriela Ruse a fost spulberată rapid

Dragos Stefanescu 06.01.2022, 08:57
Victorie fără emoții pentru Simona Halep la Melbourne. Gabriela Ruse a fost spulberată rapid

Simona Halep a început noul an în forță în cadrul turneului de la Melbourne Summer Set 1. După ce în primul meci a învins-o lejer pe Destanee Aiava, Simona a obținut o nouă victorie fără emoții. Constănțeanca a învins-o pe Gabriela Ruse, scor 6-1, 6-2, și s-a calificat în sferturile de finală.

Simona Halep, victorie fără emoții în fața Gabrielei Ruse

Simona Halep (20 WTA) a debutat în noul sezon cu o înfrângere în primul tur al probei de dublu de la Melbourne Summer Set 2. Simona și  Gabriela Ruse au pierdut meciul de dublu împotriva perechii formate din Bernarda Pera și Katerina Siniakova, scor 2-6, 6-7.

În proba de simplu a turneului de la Melbourne, Simona Halep a trecut fără probleme în primul tur de australianca Destanee Aiava, scor 6-2, 6-2. În turul al doilea constănțeanca a înfruntat-o chiar pe colega sa de dublu, Gabriela Ruse (85 WTA).

Halep a început primul set al duelului cu un break, însă Ruse a egalat rapid scorul. De la 1-1, Simona a dominat jocul și a preluat conducerea. Constănțeanca a făcut 4-1, scor la care Ruse a mai reușit un break. În finalul setului, Halep a mai câștigat două game-uri și s-a impus cu scorul de 6-2.

Setul al doilea a început promițător pentru Gabriela Ruse, care a câștigat ușor primul game. Ulterior, Gabriela nu i-a mai putut face față Simonei care a câștigat 6 game-uri la rând. Astfel, Simona s-a impus lejer cu scorul de 6-2, 6-1, și s-a calificat în sferturile de finală ale competiției australiene.

În sferturi, Simona Halep o va înfrunta pe elvețianca Viktorija Golubic (43 WTA).

Simona Halep, în formă maximă la Melbourne

La finalul partidei cu Gabriela Ruse, Simona Halep a fost foate bucuroasă de victoria obținută. Constănțeanca a declarat că se simte pregătită să revină la cel mai înalt nivel și a recunoscut că i-a fost dor de tenis.

Sunt foarte bucuroasă că am putut să câștig meciul în maniera aceasta. La începutul meciului a fost diferit, nu am simțit prea bine mingea, dar încet-încet am început să simt jocul și cred că am dominat partida.

Sunt foarte mulțumită cu modul în care joc. Am muncit mult în pre-sezon și mă simt pregătită să joc meciuri oficiale. Mi-a fost tare dor să joc tenis, dar iată-mă aici, încercând să dau tot ce am mai bun,” a declarat Simona Halep.

Încrezătoare înaintea duelului din sferturile de finală

La finalul partidei cu GabrielaRuse, Simona Halep a vorbit și despre meciul pe care îl va disputa în sferturile de finală împotriva elvețiencei Viktorija Golubic. Marea noastră campioană a admis că va avea un meci greu, dar este încrezătoare că poate câștiga.

Nu mă simt confortabil niciodată, pentru că știu că toate jucătoarele joacă bine la acest nivel. Sunt doar concentrată pe mine însămi, cum am făcut-o și în primele două meciuri.

Mă simt bine, sunt încrezătoare, dar va fi un nou meci și voi încerca să joc cel mai bun tenis al meu, pentru că, dacă fac asta, știu că am o șansă la victorie,” a spus Simona Halep.

Urmăriți Playsport.ro și pe