Victorie importantă obținută de Mircea Lucescu în Ucraina. Dinamo Kiev profită de pasul greșit al lui Șahtior și se detașează în clasament

Giosanu Catinca / 28.02.2021, 23:45
Victorie importantă obținută de Mircea Lucescu în Ucraina. Dinamo Kiev profită de pasul greșit al lui Șahtior și se detașează în clasament

Dinamo Kiev a bifat o nouă victorie în campionatul Ucrainei. Echipa pregătită de Mircea Lucescu i-a învins pe cei de la Lviv, scor 4-1. Liderul din Ucraina a deschis scorul încă din primul minut, prin Besiedin. În minutul 36, Tsygankov a înscris și el, dar din penalty. Acum, Dinamo Kiev profită de pasul greșit al lui Șahtior și se detașează în clasament.

Victorie importantă obținută de Mircea Lucescu în Ucraina

Echipa lui Mircea Lucescu nu a avut nicio emoție în meciul de pe terenul lui Lviv. Ba chiar a câștigat cu 4-1, după ce a deschis scorul încă din minutul 1.

Succesul din etapa cu numărul 16 a survenit la doar trei zile după ce a obținut calificarea în „optimile” Europa League, în urma duelului cu Club Brugge.

Dinamo Kiev s-a impus categoric în duelul cu ultima clasată. Viktor Tsygankov, min. 36, Tomasz Kedziora, min 52, și Lednev în minutul 90 și-au trecut numele pe lista marcatorilor pentru formația din Kiev, în vreme ce gazdele au marcat în minutul 69.

În prezent, gruparea se situează pe primul loc și are patru puncte mai mult decât rivala Șahtior Donețk.

Dinamo Kiev, victorie spectaculoasă în campionatul din Ucraina
Dinamo Kiev, victorie spectaculoasă în campionatul din Ucraina

Dinamo Kiev profită de pasul greșit al lui Șahtior și se detașează în clasament

După ce a trecut de Club Brugge în Europa League, Dinamo Kiev va înfrunta în „optimi” formația spaniolă Villarreal. ”Dubla” este programată pe 11 și 18 martie. Presa străină a început deja să scrie despre acest duel.

Jurnaliștii iberici l-au lăudat pe Mircea Lucescu, antrenorul care nu pare să se gândească la retragere. Asta, în ciuda faptului că a ajuns la vârsta de 75 de ani.

Deplasarea lungă (3415 kilometri) va fi prima problemă majoră a lui Villarreal în manșa tur a optimilor Europa League. Dinamo vine după grupa de Champions League din care au făcut parte Barcelona, Juventus și Ferencvaros, iar în 16-imile Europa League a eliminat Brugge (2-1) datorită a două goluri înscrie de Buyalskyi. Sosirea veteranului Mircea Lucescu, care a construit echipa lui Șahtior, câștigătoare a Cupei UEFA 2009, a revitalizat liderul din Ucraina.”, au scris cei de la Marca.

Și cei de la As au scris despre duelul mult așteptat.

”Submarinul” va întâlni Dinamo Kiev, iar Granada se va duela cu Molde.Granzii, precum echipele din Anglia, au fost evitați, iar Manchester United se va duela cu Milan. Echipa lui Mircea Lucescu este lider în Ucraina, la un punct în fața lui Șahtior. După o perioadă dificilă, Kievul a reușit să își revină și are la dispoziție mulți jucători tineri precum Mykolenko, Popov, Tsygankov sau Supryaga. Vine după eliminarea lui Brugge, o altă echipă provenită din Champions League. Cea mai bună veste pentru Villarreal este că turul se va juca la Kiev, cu public, deși problema clară este deplasarea lungă.”, a transmis sursa anterior citată.