Victorie în fața Georgiei. Naționala de handbal masculin s-a impus în amicalul disputat la București

Bădulescu Silvian / 02.11.2021, 21:28
Victorie în fața Georgiei. Naționala de handbal masculin s-a impus în amicalul disputat la București

Naționala de handbal masculin a României a revenit pe parchet. Echipa antrenată de Xavi Pascual a disputat un meci amical. Aceștia mai au încă două partide programate.

România 37-25 Georgia

Marți, la București, selecționata de handbal masculin a României a învins reprezentanta similară a Georgiei. „Tricolorii” s-au impus cu 37-25, după ce la pauză deja conduceau la o diferență de opt goluri (22-14), într-un meci amical.

Jucătorii lui Xavi Pascual s-au reunit încă din 31 octombrie. În lotul convocat de fostul antrenor al Barcelonei, actual și al lui Dinamo București se regăsește și Mihai Popescu, jucător în vârstă de 36 de ani. Acesta a fost convins de tehnicianul spaniol să renunțe, momentan, la gândul de a se retrage.

Naționala mai are programate două partide amicale puternice, în deplasare, în compania reprezentativei Spaniei. Cele două meciuri vor avea loc pe 4 noiembrie și 6 noiembrie.

Lotul României convocat pentru aceste trei partide este format din următorii jucători:

Portari: Mihai Popescu, Dan Vasile, Ionuț Iancu. Jucători de câmp: Andrei Buzle, Călin Căbuț, Gabriel Burlacu, Gabriel Cumpănici, Marius Szoke, Javier Humet, Robert Militaru, Dan Racoțea, Octavian Bizău, Bogdan Mănescu, Alexandru Șimicu, Demis Grigoraș, Rareș Fodorean, Niculor Negru, Ionuț Nistor, Sabin Constantina, Roland Thalmaier, Gabriel Dumitru, Adrian Rotaru, Bogdan Păunescu și Călin Dedu.

Campioana României, direct în grupele Ligii Campionilor

Din sezonul competițional 2022-2023, România va beneficia de un loc direct în grupele Ligii Campionilor. Acesta lucru se întâmplă după ce țara noastră a urcat pe locul 9 în clasamentul coeficienților. Pe lângă acest lucru, Liga Zimbrilor va avea și alte trei reprezentante în a doua competiție europeană ca valoarea, EHF European League.
Dinamo este reprezentanta României în actuala stagiune de Ligă, după ce a beneficiat de un wildcard la începutul sezonului. „Câinii” au fost trași în grupa morții, alături de Viva Kielce, Barcelona, Veszprem, Paris Saint-Germain, Porto, Motor Zaporojie și Flensburg. Alb-roșii au acumulat 4 puncte, după victoriile contra celor de la Viva Kielce, lidera grupei (32-29) și Veszprem (31-29).

Următoarea partidă a românilor va avea loc în Germania, contra celor de la Flensburg, pe 17 noiembrie, miercuri. Nemții ocupă ultimul loc al grupei, după ce nu au reușit să adune decât 3 puncte. În campionat, echipa stă foarte bine, cu opt victorii din tot atâtea meciuri disputate. 24 de puncte și 283-213 golaveraj sunt cifrele „câinilor”. Aceștia sunt campionii ultimelor cinci ediții de campionat, fără sezonul 2019-2020, care a fost întrerupt din cauza pandemiei de COVID-19. Mai mult, ei au câștigat și ultimele două Cupe ale României, precum și trei din ultimele patru supercupe disputate.