Victorie mare pentru Dinamo! „Buldogii” au câştigat la Kiel, dar au părăsit Liga Campionilor

George Drafta 30.03.2023, 01:30
Victorie mare pentru Dinamo! „Buldogii” au câştigat la Kiel, dar au părăsit Liga Campionilor

Campioana României şi-a luat revanşa pentru înfrângerea usturătoare din tur. Şi s-a impus pe terenul nemţilor în manşa secundă a playoffului de calificare în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

După 41-28 în urmă cu o săptămână pentru cei de la THW Kiel, dinamoviştii lui Xavi Pascual au mers fără presiune în Germania. Iar acest fapt i-a ajutat pe roş-albi. Care le-au produs adversarilor prima înfrângere pe teren propriu în competiţie în ultimii doi ani şi jumătate!

Victoria a venit după un gol înscris de Akimenko în ultimele secunde. Iar reprezentanta României a părăsit astfel cu capul sus cea mai tare întrecere la nivel de cluburi de pe bătrânul continent.

Dinamoviştii au ajuns în premieră să joace acest baraj pentru prezenţa în sferturile de finală. Acolo unde Kiel după această calificare o va întâlni pe PSG.

9000 de spectatori au creat o atmosferă fanatsică în nordul Germaniei. Iar aproape toţi cei prezenţi în sală au fost surprinşi după ce favoriţii au cedat în faţa echipei care în weekendul trecut şi-a asigurat un nou triumf intern.

Kuduz, din nou la înălţime

Croatul lui Dinamo a fost cel mai bun marcator al formaţiei din Ştefan cel Mare. Cele dinci goluri ale sale contibuind din plin la una dintre cele mai mari victorii din ultimii ani pentru handbalul masculin românesc. Din tăbara gazdelor, suedezul Eckberg a izbutit nouă goluri.

Imagine din partida retur jucată în Germania între Kiel şi Dinamo
Imagine din partida retur jucată în Germania între Kiel şi Dinamo

„Buldogii” au avut avantaj de un gol la pauză după ce nemţii au condus şi cu 5-2 în debutul întâlnirii. Ambele echipe s-au aflat în partea secundă alternativ la conducere. Iar dinamoviştii au marele merit că au crezut până la final într-o surpriză, izbutind să marcheze ultimele două goluri ale jocului când tabela arăta 31-30 în favoarea lui THW Kiel.

Va fi sărbătoare în „Groapă”

Dinamo a devenit campioană naţională la handbal masculin pentur a 19-a oară după ce diferenţa faţă de urmăritoarele sale a devenit insurmontabilă cu cinci etape înaintea finalului de sezon.

Remiza dintre CSM Constanţa şi Potaissa Turda a consfiinţit un nou succes pe plan intern pentru echipa pregătită de Xavi Pascual. Handbaliştii vor sărbători performanţa alături de fani la meciul de sâmbătă contra celor de la Vaslui.

Urmăriți Playsport.ro și pe