Victorie, Miki Buzarnescu! Românca face spectacol la turneul de la Cluj! S-a impus cu 6-3, 7-5

Radu Bordei 05.08.2021, 17:39
Victorie, Miki Buzarnescu! Românca face spectacol la turneul de la Cluj! S-a impus cu 6-3, 7-5

Pentru Mihaela Buzărnescu, turneul de Cluj, Winners Open, este o șansă să reia seria victoriilor și să revină la forma de altădată. Faptul că joacă în fața propriilor suporteri reprezintă o motivație importantă. Nu doar pentru Miki, dar și pentru celelalte jucătoare românce, care au luat startul în turneu.

Buzărnescu a acces în sferturile turneului dotat cu premii de 235.000 dolari și 250 de puncte în clasamentul WTA. Competiția de la Cluj a intrat, din acest an, în circuitul profesionist. Chiar dacă nu beneficiază de premii foarte mari, tot a strâns câteva jucătoare importante la start.

Victorie grea, în două seturi, pentru Mihaela Buzărnescu. Va avea parte de o adversară și mai grea

Pentru Miki Buzărnescu, orice meci de la Cluj reprezintă o mare provocare. Are parte de adversare dificile, așa a fost cazul și cu Lara Arruabarrena. Iberica a venit să câștige turneul, de aceeea s-a jucat pe viață și pe moarte, iar sportiva noastră a trebuit să fie la înălțime. Meciul a durat o oră și 37 de minute, iar ambele jucătoare au dat tot ce au putut pentru victorie.

Primul set a fost dominat de româncă, care a reușit două breakuri. Nu a profitat imediat, dar tot a reușit să concretizeze avantajul obținut. Lucrurile au stat mult mai greu în setul secund. Arruabarrena a ieșit la atac și românca a trebuit să muncească mult pentru succes. Iberica a câștigat primul break, apoi s-a distanțat la 5-3.

Din fericire, Miki și-a păstrat calmul și a reușit să revină și să egaleze situația. Apoi a trecut în avantaj și a reușit să se impună. În sferturi o va aștepta o provocare și mai importantă, în persoana Kristinei Pliskova.

Irina Bara, eșec la Winners Cup. Românca a cedat în trei sferturi

Pentru Irina Bara, însă, turneul s-a oprit mai repede decât spera. Jucătoarea noastră a câștigat primul set, cu Kristina Kucova, scor 6-2. Din păcate, următoarele două le-a cedat, greu, cu același scor, 6-7.

Mihaela Buzărnescu speră la un turneu cât mai bun la Cluj, mai ales că la finalul lunii va avea parte de o provocare diferită. Românca va evolua, în calificări, la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Pe tabloul principal vor mai intra și alte jucătoare române. Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Irina Begu și Ana Bogdan vor lua startul în America. Competiția se va desfășura între 24 august și 12 septembrie. Noua senzație a tenisului din România, Gabriela Ruse, va lua startul în calificări, alături de Jaqueline Cristian.

Urmăriți Playsport.ro și pe