Victorie uriașă pentru Dinamo, în Liga Campionilor! Cu David Popovici în tribune, „dulăii” au trecut de Porto și speră la calificare

Robert Zanfir Bădulescu Silvian 05.10.2022, 21:19
Victorie uriașă pentru Dinamo, în Liga Campionilor! Cu David Popovici în tribune, „dulăii” au trecut de Porto și speră la calificare

Dinamo a trecut cu 32-27 de FC Porto, în etapa a patra a grupelor din Liga Campionilor. Este prima victorie a românilor în Grupa A.

A fost atmosferă incendiară în Sala Polivalentă din București. Fanii din PCH au trecut peste conflictul cu Dănuț Lupu, de anul trecut, și au revenit alături de echipă. Momentul a fost unul cu semnificație pentru „câini”. S-au împlinit 22 de ani de la moartea lui Cătălin Hîldan. Patru mii de suporteri l-au comemorat pe „Unicul Căpitan”. În minutul 11, s-au ridicat în picioare și au aplaudat un minut încontinuu. Dinamo și Porto s-au reîntâlnit, după ce în sezonul trecut și-au împărțit victoriile.

Victorie uriașă pentru Dinamo în Liga Campionilor

Dinamo nu putea rata lupta cu Porto, aflată în criză de formă în ultimul timp. În primele trei meciuri, lusitanii au fost învinși la Wisla Plock (23-27), acasă de Telekom Veszprem (28-35) și în deplasare de PPD Zagreb (23-29).

Elevii lui Xavi Pascual au profitat de atmosfera de vis din tribune și s-au impus după o repriză secundă de senzație. S-a terminat 32-27, deși la pauză diferența de pe tabelă a fost minimă, 13-12.

La partida din Sala Polivalentă a asistat și David Popovici. Legitimat la Dinamo, dublul campion mondial și european la 100 și 200 de metri liber, bucureșteanul a fost însoțit de prieteni. Tribunele i-au strigat numele, în momentul în care a fost prezentat de crainicul arenei.

Cu 3 puncte, Dinamo urcă pe locul 5, peste Zagreb, o altă rivală în cursa pentru locurile care asigură calificarea.

Programul lui Dinamo în grupele Ligii Campionilor:

Dinamo face parte din Grupa A, alături de Paris Saint-Germain, SC Magdeburg, GOG, FC Porto, Telekom Veszprem, Orlen Wisla Plock și HC PPD Zagreb. Faza grupelor se desfășoară în perioada 14 septembrie – 2 martie 2023.

14 septembrie: Dinamo București – SC Magdeburg 28-30

21 septembrie: GOG – Dinamo București 38-38

28 septembrie: Telekom Veszprem – Dinamo București 33-30

5 octombrie: Dinamo București – FC Porto

26 octombrie: Dinamo București – Paris Saint-Germain

2 noiembrie: Dinamo București – HC PPD Zagreb

23 noiembrie: Dinamo București – Orlen Wisla Plock

30 noiembrie: Orlen Wisla Plock – Dinamo București

7 decembrie: HC PPD Zagreb – Dinamo București

14 decembrie: Dinamo București – Telekom Veszprem

8 februarie: FC Porto – Dinamo București

15 februarie: Paris Saint-Germain – Dinamo București

22 februarie: Dinamo București – GOG

1 martie: SC Magdeburg – Dinamo București

„NU TE-AM UITAT, CĂPITANE!

Încă un an, fără Cătălin Hîldan! Spiritul lui de luptător este cel care ne face să rămânem mereu aproape, să nu renunţăm niciodată. Câini până la moarte şi dincolo de ea!”, mesajul PCH pe Facebook, înaintea partidei.